BIST 10.891
DOLAR 32,94
EURO 35,76
ALTIN 2.529,05
HABER /  POLİTİKA

Baykal Erdoğanı afişle vurdu

Başbakan Erdoğan'ın afişleri Baykal'ın gündeminde. CHP liderinin afişle ilgili değerlendirmesi Erdoğan'ı kızdıracak.

Abone ol

CHP lideri Baykal Erdoğan'ın astırdığı afişleri gündeme getirdi. Partisinin grup toplantısında milletvekillerine hitap eden Baykal, milliyetçi oylara hitap ettiği şeklinde eleştirilen "kurban olam ayına yıldızına" şeklinde yazılı afişlerle ilgili konuştu.

Herkes gibi kendisinin de bu afişlerin neden asıldığını merak ettiğini belirten Baykal,  bunun nedenini şu sözlerle açıkladı: 

''Bu kampanya niye ilgi çekti? Başbakan'ın ağzına yakıştıramadılar. Herkes, 'nereden çıktı, hayrola, bayram değil seyran değil eniştem beni niye öptü, seçim mi var' diye sormaya başladı.

Baykal, bu afişi Türkiye'nin bazı bölgelerinde asılıp, bazı bölgelerinde asılmadığına dikkat çekti ve şöyle dedi: 

Ne oluyor, ne demek istiyor bu hükümet? Bu hükümet, ayına yıldızına ülkenin bir coğrafyasında kurban oluyor, bir başka coğrafyasında 'Aman ha, bırakın bu lafları' mı diyor? Böyle bir şey olabilir mi? En vahim bölücülük bu değil mi?

Cumhuriyet özürlüler rahatsız olur

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, CHP'nin, Cumhuriyet ile bağlantısından ancak ''Cumhuriyet özürlü'' olanların rahatsız olacağını ifade ederek, ''Cumhuriyet özürlü değilsen, sen de sahip çık. Ben bir sahip çıkıyorsam, sen üç sahip çık, helal olsun diyeyim sana'' dedi.