BIST 10.204
DOLAR 32,34
EURO 34,92
ALTIN 2.391,07
HABER /  DÜNYA

’’Futbol oynayanlara Türkiye’yi tavsiye ediyorum’’

Spor Toto Süper Lig’de bu sezon başarılı bir performans sergileyen İsveç Milli Takımı futbolcusu ve Gençlerbirliği’nin yıldızı Jimmy Durmaz,...

Abone ol

Spor Toto Süper Lig’de bu sezon başarılı bir performans sergileyen İsveç Milli Takımı futbolcusu ve Gençlerbirliği’nin yıldızı Jimmy Durmaz, Türkiye’de futbol oynadığı için mutlu olduğunu, İsveç’te futbol oynayanlara Türkiye’yi tavsiye ettiğini söyledi.
Durmaz, Haber İsveç Gazetesi’ne verdiği röportajda, "Türkiye’de futbol oynadığım için mutluyum. Kesinlikle İsveç’te futbol oynayanlara Türkiye’yi tavsiye ediyorum" dedi.
Genç yaşında İsveç Malmö FF’de oynadığı dönemde Avrupa kulüplerinden teklif almasına rağmen Türkiye’yi seçen, Türkiye kökenli İsveç Milli Takım futbolcusu, bu sezon Spor Toto Süper Lig’de 25 maça çıktı ve 5 gol attı.
Türkiye’de futbol oynamak İsveç’e göre çok daha farklı olduğunu belirten Durmaz, "Türkiye de futbol inanılmaz derece önemli bir yere sahip. Nereye giderseniz gidin, futbol konuşuluyor, herkes sizi tanıyor. Açıkçası insan burada kendinin futbolcu olduğunu hissediyor İsveç’le kıyaslarsam. Ayrıca Türkiye ligi oldukça kaliteli bir lig, çok iyi ve yetenekli oyuncular olduğunu söyleyebilirim" ifadelerini kullandı.

TRANSFER DEDİKODULARI
Hakkında çıkan transfer haberlerini de değerlendiren Durmaz, teklif alıp almadığına ilişkin, "Hayır, teklif almadım. Bir kaç yıl önce sadece Türkiye 21 Yaş Altı Milli Takımı’ndan teklif almıştım. Gençlerbirliği’ne transfer olduktan sonra başarılı bir sezon geçirdim ve Türkiye Milli Takımı’na seçileceğim çok konuşuldu ama Türkiye A Milli Takımı’ndan herhangi bir teklif almadım. Türkiye A Milli Takımı çok kaliteli oyunculardan oluşuyor ve zorlu bir rekabet var. Ben daha önceden zaten İsveç 21 Yaş Altı Milli Takımı’nda oynamıştım ve İsveç A Milli Takımı’ndan teklif gelince de kabul ettim" karşılığını verdi.

"GENÇLERBİRLİĞİ’NDE MAAŞIM HER ZAMAN ZAMANINDA YATIYOR"
İsveç’te futbol oynayan yabancı kökenli futbolculara Türkiye’de futbol oynamayı kesinlikle tavsiye ettiğini anlatan Durmaz, "Eğer Türkiye’den teklif alırlarsa kesinlikle kabul etmeliler. Tabii ki hangi kulüpten ve ne tür bir teklif almalarına da bağlı. Geçmişte Türkiye liginde oynayanların paralarını almalarında sıkıntı çektikleri, kulüpleriyle problem yaşadığı konuşuluyordu ama ben öyle bir durumla karşılaşmadım. Özellikle Gençlerbirliği’nde maaşım her zaman zamanında yatıyor ve tek bir kron bile kulüpten alacağım yok" diye konuştu.
Türkiye’de futbol oynadığı süre içinde herhangi bir olumsuz olayla karşılaşmadığını vurgulayan Durmaz, "Türkiye de futbol oynadığım için çok mutluyum. Türkiye’de futbol oynamak bir spordan çok daha öte" dedi.
(İHA)