BIST 9.645
DOLAR 32,52
EURO 34,85
ALTIN 2.428,68
HABER /  GÜNCEL

Fuhuş operasyonunda emniyet müdürü serbest bırakıldı

Fuhuş operasyonunda gözaltına alınan eski Kadıköy Emniyet Müdürü serbest bırakıldı. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen İ.K, çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Abone ol

Tehditle senet imzalatılan kadınların fuhşa zorlandığı iddiasıyla bir suç örgütüne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan eski Kadıköy İlçe Emniyet Müdürü İ.K, adli kontrol şartıyla salıverildi.

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan 16 şüpheliden eski Kadıköy İlçe Emniyet Müdürü İ.K'nin emniyetteki işlemleri tamamlandı. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen İ.K, çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Gözaltına alınan diğer şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.

İstanbul'da tehditle senet imzalatılan kadınların fuhşa zorlandığı iddiasıyla bir suç örgütüne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, İstanbul merkezli 4 ilde düzenlenen operasyonda aralarında eski Kadıköy İlçe Emniyet Müdürü İ.K.'nın da bulunduğu 12'si emniyet personeli 16 şüpheli gözaltına alınmıştı.

MASÖZ ÇİĞDEM B'NİN İFADESİ: Emniyet Müdürü Kocaoğlu’nun adının geçtiği soruşturma kapsamında, geçen ayki operasyondan sonra şüphelilerin ve tanıkların verdiği ifadeler ortaya çıkmıştı. Masaj salonu ortaklarından bir kadın ifadesinde, emniyet müdürüyle ilişkiye girdiğini ve rüşvet verdiğini iddia etmişti. Soruşturma kapsamında serbest kalan Çiğdem B.’nin ifadesinde, şu iddialarda bulunduğu belirtildi: “6-7 ay kadar önce Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne Müdür İbrahim Kocaoğlu ile tanışmaya gittim. Sohbet ettikten sonra ‘Sizinle görüşmek istediğim bir konu var ama burası uygun değil’ dedim. ‘Akşam yemekte görüşürüz’ dedi.”

HAFTADA 7 BİN 500 TL
Çiğdem B., daha sonra emniyet müdürü ile Kalamış’ta buluştuklarını, Şişli’deki evine giderek birlikte olduklarını da öne sürmüştü. Çiğdem B. ifadesinde, rüşvet verdiği iddiasını ise şöyle anlattı: “İbrahim Müdür’e ilk etapta işlettiğimiz salonlara göz yumması ve polis tarafından uygulama yapılmaması için 30 bin lira para, daha sonra 3 adet pahalı cep telefonu verdik. Ardından para verme olayını haftalık 7 bin 500 lira olarak düzenli hale getirdik.”

Emniyet müdürünü masöz Çiğdem ele verdi haftada 7.500 TL