BIST 9.548
DOLAR 32,49
EURO 34,55
ALTIN 2.496,24
HABER /  RAMAZAN

Kriz daha da büyüyor! 'Adımı ağzına almasın'

MESAM yönetim kurulundan istifa eden Orhan Gencebay, mahkemeye başvurarak, Arif Sağ ve diğer üyelerin kendisi hakkında konuşmamasını istedi.

Abone ol

Yolsuzluk ve adam kayırma gibi iddialarla son zamanlarda adı anılan Türkiye Musiki Eser Sahipleri Meslek Birliği'nin yönetim kurulundan istifa ettiğini açıklayan Orhan Gencebay, bu kez mahkemeye başvurdu.

MESAM'dan istifa eden Orhan Gencebay, Arif Sağ başkanlığındaki yönetim kurulu üyelerini 'etnik ve mezhepsel örgütlenme'yle suçlamıştı. Orhan Gencebay, sosyal medyaya sızan istifa dilekçesinde, “Bir sanatçı topluluğuna yakışmayacak davranışlarla karşılaştım. Şeffaf ve denetime açık yönetim olmasını, toplantıların kayıt altına alınmasını istedim ama kabul edilmedi” ifadelerini kullanmıştı. Arif Sağ ise hakkında yapılan suçlamaya sert sözlerle cevap vermişti. İki usta sanatçı arasındaki gerilimin dozu giderek artıyor.

"DOSTLUK ARTIK BİTMİŞTİR"
Daha önce verdiği bir demeçte "Arif Sağ yarım asırdan fazladır dostumdu, fakat bu dostluk artık bitmiştir. Son zamanlarda basına verdiği demeçlerde, şahsıma hakaret eden, son derece saygısız ve gerçek dışı saçma sapan, art niyetle verdiği bilgilerden dolayı bu dostluğu kendisi bitirmiştir. Kendisine sağlıklar diliyorum." açıklamasında bulunan sanatçı, mahkemeden de Arif Sağ için tedbir kararı istedi.

'ADIMI AĞIZLARINA ALMASINLAR'
Gencebay, "Sanatçı kimliğim korunmalı" diyerek Arif Sağ ve MESAM'ın diğer üyelerinin kendisi hakkında konuşmaması, adını ağızlarına almaması ve demeç vermemesi için yayın yasağı konulmasını talep etti.