BIST 9.725
DOLAR 32,57
EURO 34,86
ALTIN 2.434,81
HABER /  DÜNYA

Erdoğan Tillerson'a Osmanlı tokadı attı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson arasındaki görüşmeye ilişkin Yeniçağ gazetesi yazarı Orhan Uğuroğlu çok iddialı bir yazı kaleme aldı.

Abone ol

Türkiye ve ABD kopma noktasına gelen ilişkileri için normalleşme kararı aldı. ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'un Ankara temasları hayli zorlu geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD Dışişleri Bakanı Tillerson ile üç saati geçen bir görüşme yapması olağan dışıydı. Peki içeride neler konuşuldu? "Türkiye istediğini elde etti" diyen de var "ABD yine Türkiye'yi oyaladı" diyen de.

Kritik görüşmelerin perde arkasını Yeniçağ gazetesi yazarı Orhan Uğuroğlu, "Erdoğan Tillerson'a Osmanlı tokadı attı" başlıklı köşesinde kaleme aldı. Yazar, günün çok tartışılacak yazısını "inanmıyor musunuz bu yazdıklarıma? O halde görüşmede bulunan Erdoğan'ı, Tillerson'u ya da Çavuşoğlu'nu arayın sorun." ifadeleriyle tamamladı

Ankara'nın rahatsızlıklarını ve ABD'den beklentilerini köşesinde sıralayan yazar, daha sonra yazısında Türkiye'nin oyalanması halinde neler yapılacağını böyle açıkladı:

"MÜNBİÇ'TEN SONRA FIRAT'IN DOĞUSUNA DA ASKERİ HAREKAT YAPACAĞIZ"

KARARLILIĞIN FARKINA VARDI

Habertürk yazarı Sevilay Yılman, bugünkü köşe yazısında ABD Dışişleri Bakanı Tillerson'un Ankara'da yaptığı görüşmeleri böyle değerlendirdi:

Adam iki gün boyunca Türkiye’deydi ve önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’la çok uzun süren bir görüşme yaptı. Dün de Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile. Diyor ki muhalifler: “Eee, ne oldu şimdi Tillerson’la görüşmenin sonunda? Neyi elde ettik? Var mı yeni bir durum?

Var efendim! Tabii görmek isteyenler için var. İstemeyenler için yine yok! Bir kere çok dik durdu Türkiye! ABD’nin en kritik bakanı olan Tillerson, Türkiye’nin asla burnunun dibinde düşünülen o kaos planlarına izin vermeyeceğini gördü. Kararlığının farkına vardı.

Öyle olmasa saatlerce oturur muydu Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın karşısında. Ya da ertesi günü Dışişleri Bakanı’mızla o kadar vakit geçirir miydi?

- Eğer bu önerilerimizi göz ardı eder yine bildiğinizi okursanız biliniz ki;
*İncirlik başta tüm NATO tesislerini Amerika'nın kullanımına kapatacağız.
* Afrin'den sonra Münbiç'e askeri müdahalede bulunacağız.
* Münbiç'ten sonra Fırat'ın doğusuna da Kandil'e de askeri harekat yapacağız.
* İster PKK/PYD/YPG terör örgütleri ile birlikte kalın, ister uyarımızı dikkate alıp bu bölgeleri boşaltın.
- Halkbank Genel Müdür Yardımcımız Hakan Atilla'yı derhal serbest bırakıp Türkiye'ye gönderin.
- Reza Zarrab'ı da Türkiye'ye iade edin.
- 15 Temmuz kahpe darbe girişiminin 1 numaralı sanığı 257 sivil vatandaşın katili terörist başı Fethullah Gülen'i acilen Türkiye'ye teslim edin.

Ve Erdoğan görüşmenin bitiminde son Osmanlı tokadını şöyle patlattı, "Amerika ile ilişkilerimizde kırılma noktasındayız. Karar sizin. Tamam mı, devam mı?" İnanmıyor musunuz bu yazdıklarıma? O halde görüşmede bulunan Erdoğan'ı, Tillerson'u ya da Çavuşoğlu'nu arayın sorun.

Orhan Uğuroğlu'nun yazısının tamamı

Rex Tillerson ve Erdoğan ne görüştü? Reuters'in iddiası

ABD ile tamam mı devam mı? Çavuşoğlu ve Tillerson açıkladı