BIST 9.525
DOLAR 32,56
EURO 34,69
ALTIN 2.488,25
HABER /  GÜNCEL

TSK'dan son Afrin operasyonu açıklaması

Türk Silahlı Kuvvetleri son dakika Afrin Harekatı açıklaması yaptı. Açıklamada, bugüne kadar 1595 teröristin etkisiz hale getirildiği duyuruldu.

Abone ol

Suriye'nin Afrin kırsalında terör örgütlerine karşı başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'nda 29. güne girildi. Şimdiye kadar 31 askerimizin şehit verdiğimiz operasyonun 29. gününde öldürülen terörist sayısı 1595 oldu.

65 NOKTA TERÖRİSTLERDEN TEMİZLENDİ: TSK ve ÖSO birliklerinin Zeytin Dalı Harekatı'nda ilerleyişi hızla sürüyor. Afrin kırsalında son iki günde 9 köy ve 1 stratejik tepe teröristlerden temizlendi. Harekatın 28. günü itibarı ile 65 noktada hakimiyet sağlandı.

TSK: HAREKAT KAPSAMINDA 674 HEDEF İMHA EDİLDİ

 Türk Silahlı Kuvvetleri'nden yapılan açıklamada, "Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcından bu yana PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ'e ait 674 hedef hava harekatlarıyla imha edildi." denildi.

Harekat kapsamında ele geçirilen noktalar şöyle; "Bülbül beldesi merkezi, beldeye bağlı Şengal, Zehran, Bali Köy, Kurni, Hay Oğlu, Heftar, Ursa, Bak Ubasi, Ali Kar, Şeyh Huruz, Ömer Simo ve Duraklı köyleri, Huruz Dağı, Darmık Dağı, Kurni Dağı, Havuz Tepesi ile Kürdo, Şeyh Huruz köyüne bağlı iki köy altı yerleşim; Racu beldesinde Ayn Batman Dağı, Edamanli, Kude, Ali Bekki, Bilal Köy, Ömer Uşağı, Mamel Uşağı, Süleyman Halil, Sati Şaği, Alkana, Kırmızı, Karri, Şerbanlı, Şedya ve Harab Summak köyleri, 915. Tepe, 740. Tepe ile 1027. Tepe; Şeyh Hadid beldesinde Cukali Favkani ve Orta Çakallı köyleri ile Şeyh Hadid Tepesi, Kara Mitlak köyü ve Hac Bilal köyü; Cinderes beldesinde Hacı İskender, Deyr Ballut, Hammam, Nisriyye, Dükkan, Eşkan, Arşali, Muhammediye ve Divan Fevkani köyü ve ona hakim 3 tepe ile Mersides, Nisriyye ve Amara Tepesi; Şeran beldesinde Burseya Dağı, Serincek, Kastel Cündo ve Dikmetaş köyleri ile Sirgaya Tepesi, Hasan Kelkavi ve Celeme köyü"

31 MEHMETÇİK ŞEHİT OLDU: 20 Ocak'ta başlayan Zeytin Dalı Harekatı'nda yaşanan yoğun çatışmalarda 31 asker şehit düştü.

tsk