BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.414,35
HABER /  MEDYA

Fuat Uğur marketlerle ilgili yazısı olay: Yüzde 50-100 arası zamlarını peşin peşin yapmış olacaklar

Market zinciri, tedarikçi ve stokçuyu "üçlü çete" olarak adlandıran Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur, sabit fiyat uygulamasından önce söz konusu ürünlere yüzde 50-100 zam yapılacağını iddia ederek, hükümeti bu kesimlere karşı radikal tedbirler almaya çağırdı.

Abone ol

Tarlada 3 liraya satılan domatesin markette-pazarda 30 liraya satılmasına isyan büyüyor. Dar gelirliyi korumak için iktidar, 20 temel gıdaya NARH yani sabit fiyat (azami fiyat) uygulamasının hazırlıklarına başladı.

Hükümetin son çalışmasını "Market Zinciri, tedarikçi ve stokçu, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ediyor" başlıklı  yazısında değerlendiren Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur, dikkat çeken uyarılarda bulundu.

"Başından yüzde 50-100 zam yapacaklar"
Düşünülen sabit fiyat uygulamasının yanlış olduğunu savunan yazar,  "1-Mallar piyasadan çekilecek. 2-Stokçuluk daha da artacak. 3-Üçlü Çete bu uygulamadan daha önce haberdar olacakları için başından yüzde 50-100 arası zamlarını peşin peşin yapmış olacaklar." ifadelerine yer verdi.

"KDV indirimi yapıldı ne oldu?" diye soran Uğur, bazı marketlerin muhalif kanallara sponsor olduğunu öne sürdü. 

"Kartelleşmenin önüne mutlaka geçilmeli"
Zaten sorun üreticide değil sonraki mekanizmada olduğunu yazan Uğur, yazısına şöyle devam etti:

"Şöyle söyleyeyim. Bu fiyat artışlarının yüzde 50’si bir köpük’ten ibaret. Bir başka ifadeyle tamamen HARAM PARA, başka da adı yok. Bir nevi hırsızlık. Çünkü Sayın Kılıç’ın da dediği gibi siyasetçileri bile tehdit eden bir GIDA TERÖRÜ söz konusu. Bu da sadece fiyat ayarlamaları ve ceza kesmeyle önlenemez.

Bu güç gösterisinin ve kartelleşmenin önüne mutlaka geçilmeli. Enflasyonu kalıcı hâle getirmek, hatta HİPER ENFLASYON’a dönüştürmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Halkın yüzde 70’i giderek daha da zorlanıyor ve sözünü ettiğim bu ÜÇLÜ ÇETE vasıtasıyla bir GERİLİM HATTI oluşturulmaya çalışılıyor halk arasında."

Bir hukukçu dostunun kendisine “Bunun adı ‘HALKI KİN VE DÜŞMANLIĞA TAHRİK’tir.” dediğini aktaran Uğur, yazısını şu sözlerle tamamladı:

"Eğer bir KALK BORUSU gerekse size “Ey İktidar” aylardır çalıyoruz işte, duy sesimizi! Cesaret et ve korkma. Danimarkalı bir din bilgini ve filozof olan Soren Kierkegaarf’ın da dediği gibi:
“Cesaret eden bir süre dengesini kaybeder, cesaret etmeyense kendini kaybeder…”

BU FOTO GALERİYE BAKIN
İkinci el araç aldı rüyasında gördü soluğu ekspertizde aldı hayatının şokunu yaşadı
Foto Galeri İkinci el araç aldı rüyasında gördü soluğu ekspertizde aldı hayatının şokunu yaşadı Galeriye Gözat