BIST 9.916
DOLAR 32,49
EURO 34,88
ALTIN 2.434,12
HABER /  GÜNCEL

Fuat Avni'den yine çok konuşulacak iddia

Twitter fenomeni Fuat Avni, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın hazırladığı bir dosya ile 'Cemaat'i FBI'a şikayet ettiğini iddia etti.

Abone ol

AK Parti'nin Afyonkarahisar'daki 22'nci İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda kendisinin de bulunduğu bilgisini paylaşan internet fenomeni FuatAvni, FBI'a sunulan 'Paralel Devlet Faaliyetleri, Fethullah Gülen Hareketi' başlıklı dosyayı ele geçirdiğini iddia etti. "E. Ala ve Dar Oligarklar'ın toplantılarından aldığım bilgiyi paylaşayım." diyen FuatAvni, 'Cemaat'e operasyon planını yazdı.

FBI'A DOSYA SUNULDU

FuatAvni, ilgili dosyanın İçişleri Bakanlığı'nın özel ekibi tarafından hazırlandığı, dosyada cemaatin 'suç örgütü' olarak gösterildiği, TUSKON Üyeleri ile ilgili bilgilerin paylaşıldığı, eğitim faaliyetlerinin durdurulmasının istendiği ancak 'delil oluşturulamadığından' ABD'nin ikna edilemediği, Bakan Ala'nın Haziran'da bunun için ABD'ye gideceği ve Fuatavni kullanıcısının kim olduğunu bulma konusunda da yardım talep edildiği bilgilerini paylaştı.

İŞTE FUATAVNİ'NİN O TWİTLERİ

"E. Ala ve Dar Oligarklar'ın toplantılarından aldığım bilgiyi paylaşayım. Bulunduğumuz yerde operasyonlarla ilgili adımlar konuşuldu.

ABD ajanı dedikleri, özellikle muhafazakar insanların nazarında karaladıkları cemaatle ilgili FBI'ya cemaati jurnalleyen(şikayet eden) dosya sunmuşlar.

Yaklaşık 11 gün önce FBI'ya sunulan 'Paralel Devlet Faaliyetleri, Fethullah Gülen Hareketi' başlıklı dosya Afyon'da elime geçti.

Dosya, İçişleri Bakanlığı'nın özel ekibi tarafından hazırlanmış. El-Kaide ile ilgili bilgi almaya gelen FBI heyetine sunmuşlar.

FBI El-Kaide ile ilgili bilgilerin doğruluğunu tartışmaya açmaya ve El-Kaide konusunda Türkiye'ye işbirliği teklifi yapmaya gelmiş.

Ala, FBI heyetine anlattıklarını ballandıra ballandıra anlatmakla kalmadı dosyayı da yanında taşıyor. Dosya sunum haline getirilmiş.

Dosyaya bakılırsa El-Kaide'yi tehdit görmeyen Türk heyeti, uluslararası eğitim faaliyetleriyle tanınan cemaati suç örgütü olarak sunmuş.

Gülen Hareketi'nin uluslararası alandaki eğitim faaliyetlerinin durdurulması istenmiş ve Tuskon Üyeleri ile ilgili bilgiler paylaşılmış.

Yolsuzluk operasyonları Gülen Cemaati'nin darbe girişimi olarak sunulup Twitter'daki hesapların kapatılması için yardım istenmiş.

Bu arada artık uluslararası bir suçluyum. FBI heyetinden Fuatavni kullanıcısının kim olduğunu bulma konusunda yardım talep edilmiş. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı haftalardır peşinde olduğu Fuatavni'yi bulamadığına göre Afyon'daki adamı ABD'de arıyor olmalılar.

Dosya'ya ve Ala'nın bugün anlattıklarına bakılırsa hükümet kendi vatandaşlarını ABD'ye gammazlamış. Ama henüz ikna edememişler.

Ala, 'Haziran'da üç günlüğüne ABD'ye gideceğim, adamların istedikleri kanıtları da götüreceğim' dedi. Anlaşılan delil oluşturamamışlar.

Ala'nın sunumunun içeriğine ve alt başlıklarına bakılırsa hiç bir milletvekili ikna edilemeyecek. Bakalım, Bozdağ ne anlatacak? Göreceğiz."