BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,81
ALTIN 2.402,43
HABER /  GÜNCEL

Ali İsmail Korkmaz duruşması başlıyor

Eskişehir'de Gezi Parkı eylemleri sırasında bazı kişilerin saldırısına uğrayarak hayatını kaybeden Ali İsmail Saymaz'ın duruşması, yoğun güvenlik önlemleri altında başladı. BBC Türkçe'den Rengin Arslan, Kayseri'de yapılan duruşmadan bildiriyor.

Abone ol

Kayseri'de Ali İsmail Kormaz'ı öldürmekle suçlanan sanıkların ikinci duruşması başladı. Sanıklar, Eskişehir'de Gezi Parkı eylemleri sırasında Ali İsmail Korkmaz'a saldırmakla suçlanıyor. Korkmaz, 38 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitirmişti.

Duruşma için hem kentte hem de adliye çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Şehir içinde bazı yollar trafiğe kapatılırken, şehir dışından otobüsle gelenler de girişte durduruldu.

Aralarında Ali İsmail Korkmaz’ın ağabeyi Gürkan Korkmaz’ın da bulunduğu Hatay Barosu’nun kentten kaldırdığı otobüste de kimlik kontrolü ve arama yapıldı.

Duruşmanın yapılacağı Kayseri Adalet Sarayı çevresinde polis barikatlarıyla geniş bir alanın girişi kontrolle yapıldı.

Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel Korkmaz, duruşma girişinde basına konuştu. Kormaz, "Bakayım onların evlatları annelerinin ellerini öpebildiler mi? Çocukları onlara 'Baba nerdesin?' diye sorduklarında ne cevap verdiler? ... Ne dediler, onları çok merak ediyorum. Onu sormaya geldim" dedi.

Ardından duruşma salonuna giren Emel Korkmaz, alkışlarla karşılandı.

Ali İsmail Korkmaz’ın öldürülmesiyle ilgili davaya destek olmak için gelenler arasında CHP milletvekilleri ve ÖDP Genel Başkanı Alper Taş da bulunuyor. Davayı İstanbul ve Ankara’dan da avukatlar izleyecek.

Gezi eylemleri sırasında hayatını kaybedenlerin yakınları da duruşma salonuna geldi.

Çok sayıda siyasi örgüt ve sivil toplum kuruluşu da Adalet Sarayı dışında toplandı.