BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Fransa'dan Suriye'ye savaş uyarısı

Suriye'deki kimyasal saldırı için Fransa'dan savaş anlamına gelebilecek bir uyarı geldi.

Abone ol

Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, Esed ordusunun Suriye'nin başkenti Şam'ın banliyösü Doğu Guta'da kimyasal silah kullandığının kanıtlanması durumunda, bölgede birlik bulundurma seçeneğini hariç tutarak, Suriye'de askeri güç kullanılabileceğini belirtti. 

Fransız Dışişleri Bakanı, "İddialar kanıtlanırsa uluslararası toplumdan gelecek (Suriye'ye yönelik) askeri tepkiye ihtiyacımız var" dedi.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, dün Suriye'de düzenlenen ve bin 360 kişinin ölümüne yol açan kimyasal saldırıya ilişkin acil olarak toplanmış ve bölgede tam, tarafsız ve hızlı bir inceleme yapılmasının gerektiğine dair karar alınmıştı.



SURİYE'DEKİ KİMYASAL KATLİAMIN GÖRÜNTÜSÜ

Esad'ın yaptığı katliamdan dehşete düşüren video görüntüleri geliyor. İşte ilk anlarda kayda alınan görüntüler (TIKLA / İZLE)

SARİN GAZI NEDİR?


Ne kokusu var ne de rengi. Bu yüzden hissedilmiyor. Bir damlası bile ölümlere yolaçıyor. Ölüm 10 dakikada geliyor.  (SARİN GAZI DEVAMI İÇİN TIKLAYIN)

sarin-gazi-nedir.jpg


SURİYE'YE MÜDAHALE GETİRECEK ŞOK MANZARA

Obama Suriye için kırmızı çizgiyi KİMYASAL SİLAH olarak belirlemişti. Şam'da bugün yaşanan katliamın geride bıraktığı manzara müdahale getirebilir. Kimyasal katliamdan gelen fotoğraflar tüyler ürpertiyor. (SURİYE KİMYASAL KATLİAM FOTOĞRAFLARI TIKLA GÖR)

0.20130821105513.jpg

ARAP BİRLİĞİ DARBEYİ DESTEKLEMİŞTİ


Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil el-Arabi, Mısır'da yapılan darbeye destek veren bir açıklama yayınlayarak tebrik etti.

arap-birligi.jpg

MISIR'DA MUHALEFET DARBEYİ ALKIŞLADI

Mısır'da muhalifler Mursi'nin darbeyle inmesini sevinçle karşıladı. Muhalefet General Sisi'ye onay verdi. İlk açıklama ise Ulusal Kurtuluş Cephesi'nin Sözcüsü Muhammed el-Baradai ve Nur Partisi Genel Başkanı Merre'den geldi. (DEVAMINI OKU)

3486.jpg