BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Günün önemli gelişmeleri (1)

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.<br/><br/><br/>Fatih’te 3 cinayet<br/>Fatih’te 3 farklı cinayet işlendi. Songül Polat saat 1...

Abone ol

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.


Fatih’te 3 cinayet
Fatih’te 3 farklı cinayet işlendi. Songül Polat saat 15.00 sıralarında Yedikule’de cipinin içinde başından kurşunlanarak öldürdü. Bu cinayetin ardından saat 16.00’da ise Aziz Caner Emre, Silivrikapı Caddesi’ndeki eski bir handa ölü olarak bulundu. Cinayetten suç kaydı olan Emre’nin kurşunlanarak öldürüldüğü öğrenildi. Bu olaydan bir saat sonra da Kocamustafapaşa Meydanı’nda satırlı saldırıya uğrayan Yaşar Deli ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan Deli, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Peş peşe işlenen cinayetlerin ardından alarma geçen İstanbul polisi olaylarla ilgili soruşturma başlattı.

Seken kurşunlar iki kişiyi yaraladı
Suriye’nin Rasulayn ilçesinde sabah saatlerinde başlayan çatışmalar nedeniyle Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde 2 kişi seken kurşunlardan yaralandı.
Saat 05.00 sıralarında Suriye’nin Rasulayn ilçesinde PYD ile El Nusra arasında çatışmalar başladı. Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinden de silah sesleri duyulurken, seken kurşunlar 2 kişinin yaralanmasında neden oldu. Seken kurşunlardan biri öğretmen evi yakınında bulunan Aslan Eğe’nin sırtına isabet etti. Evde bulunan Veysi Bayram da seken kurşunların hedefi oldu. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, ilçe halkının tedirginliği gün geçtikçe artıyor.

Balonlar Mısır için uçtu
Dünyanın en önemli turizm bölgelerinden biri olan Kapadokya’da balonlar Mısır’daki darbe karşıtlarına destek vermek amacıyla uçtu. "Rabia" işaretinin bulunduğu pankartlarla havalanan balonlar turistlerin de ilgisini çekti.
Kapadokya Genç Hareket Birliği tarafından düzenlenen eyleme yerli ve yabancı turistler de Rabia işareti yaparak destek verdi. Birliğin Kurucusu Orhan Demiral, Mısır halkının yanında bulunduklarını belirtti.

BM Suriye için toplandı
Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Suriye’de yüzlerce kişinin öldüğü saldırıda kimyasal silah kullanıldığı iddiaları üzerine acil olarak topladı.
Konsey üyeleri Fransa, İngiltere, Güney Kore, Lüksemburg ve ABD’nin talebiyle bir araya geldi. Açıklama yapan BM Genel Sekreter Yardımcısı Jan Eliasson, BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon’un da bu iddialar nedeniyle son derece endişe duyduğunu ve sarsılmış durumda olduğunu söyledi.
Kimyasal silahların kullanıldığının henüz onaylanmadığını dile getiren Eliasson, iddiaların bir an önce araştırılması gerektiğini söyledi. Suriye’de bulunan BM ekibinin kimyasal silahların kullanıldığı öne sürülen saldırının gerçekleştiği alanda incelemelerde bulunmalarına izin verilmesini umduğunu ifade eden Eliasson, gerekli izinlerin alınması için Şam yönetimiyle görüşmekte olduklarını belirtti.

4 ev kül oldu

Karabük’ün Ovacık İlçesine bağlı Doğanlar köyünde bir evde televizyon bomba gibi patladı. Patlama sonrası çıkan yangında 4 ev kül oldu.
Doğanlar Köyünde ahşap evde televizyon patladı. Patlamaya elektrik kontağında meydana gelen bir arızanın neden olduğu sanılırken, evde yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangın 3 evi daha sardı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri alevleri söndürmek için yoğun çaba sarf etti. 4 evin kül olduğu yangına müdahale eden iki orman işçisi yıkılan duvarın altında kalarak yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.
(İHA)