BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Ceylanpınar esnafı destek bekliyor

Suriye’nin Rasulayn ilçesinde devam eden çatışma ortamı, Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde hissedilmeye devam ediyor. İlçede Esnaf ve Sana...

Abone ol

Suriye’nin Rasulayn ilçesinde devam eden çatışma ortamı, Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde hissedilmeye devam ediyor. İlçede Esnaf ve Sanatkarlar Odası iç çatışmanın Ceylanpınar’a kadar yansımasından dolayı esnafın iş yapamaz hale geldiğini belirterek, destek beklediklerini kaydetti.
Suriye’nin Rasulayn ilçesinde PYD ile El Nusra’nın çatışması süresince Ceylanpınar’da 4 kişinin ölmesi ve birçok yerleşim yerinin isabet almasıyla başlayan tedirginlik devam ediyor. Ceylanpınar’da esnaflık yapanların bazıları kepenklerini kapatırken, iş yerlerini açanlar da iş yapamadıkları gerekçesiyle zor durumda olduklarını söylüyor. Suriye’de 2,5 yıldır devam eden savaş ortamının bir an önce son bulmasını istediklerini belirten esnaf, "Günlük bin liradan fazla ciro yaptığımız iş yerlerimizde bugünün şartlarıyla 20-30 liralık satış yapıyoruz. Haliyle para kazanamadığımız için işçimize bile maaş veremez hale geldik. Bugüne kadar kazandıklarımızı harcadık ama artık çeklerimiz geri dönmeye başladı. Temennimiz Suriye’deki ateşe su dökülmesi ve normale dönülmesidir. Devletimizden yardım bekliyoruz" dedi.

’’2,5 YILDIR SIKINTI İÇERİSİNDE YAŞIYORUZ’’
Ceylanpınar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Kahraman ise, "İlçe esnafımız 2,5 yıldır bu sıkıntı içerisinde yaşıyor. Çeklerini, senetlerini ödeyemeyip kapanma noktasına gelen esnaflarımız var. Esnafımız için hükümetten beklentilerimiz Kosgep kredileri, faizsiz kredi ve borçların ertelenmesi, yapılandırma gibi bir şeyler bekliyoruz. Bu savaş sadece esnafı değil, bütün Ceylanpınar halkını rahatsız ediyor. Bayramda bir vatandaşımız vurulunca köylerden alışverişe gelenler bile olmadı. Esnafımız neredeyse siftahsız iş yerini kapatıp gidiyor" şeklinde konuştu.
İlçe kaymakamlığından yetkililer de, Ceylanpınar’ın başka bir bölgeye taşınacağı dedikodularının yalan olduğunu belirterek, sınıra yakın bölgede ikamet eden vatandaşları tek tek uyardıklarını ve güvenlik tedbiri almaya da devam ettiklerini kaydetti.
(İHA)