BIST 10.219
DOLAR 32,23
EURO 34,74
ALTIN 2.447,47
HABER /  GÜNCEL

'Fransa'daki Yahudiler dikkatli olmalı'

Fransa'nın Toulouse kentinde yaşanan katliam ardından, bir Yahudi çocuğun saldırıya uğraması üzerine, ülkede yaşayan Yahudilerin dikkatli olmaları istendi.

Abone ol

Fransa'nın Toulouse kentinde yaşanan katliam ardından, bir Yahudi çocuğun saldırıya uğraması üzerine, ülkede yaşayan Yahudilerin dikkatli olmaları istendi.

Paris'in güneydoğusundaki bir Yahudi okulunun yakınında, 12 yaşındaki bir Yahudi erkek çocuk, iki gencin fiziksel ve sözlü saldırısına hedef oldu. Çocuğun ensesine yumrukla vuran ve çocuğu döven gençlerim, ayrıca "pis Yahudi" diye hakaret ettikkleri bildirildi.

Fransa'daki Ozar Hatorah Yahudi Okullarının müdürü Jean-Paul Amoyelle, bu tür saldırıların sürmesinden kaygı duyduklarını söyledi.

Toulouse'da 19 Mart'ta 3 küçük çocukla bir öğretmenin öldürüldüğü, bir öğrencinin de ağır yaralandığı Yahudi okuluna da, nefret söylemi içeren e-postalar gönderildiği bildiriliyor.

Le Parisien gazetesi, e-postalarda, öldürme olaylarının "yalnızca bir başlangıç olduğu" tehdidinin yer aldığını yazdı.

E-postaların altında 'Fransa Yüksek Hakimi' ve "gerçek Fransız halkı" şeklinde imzalar atıldığı belirtiliyor; bunlardan da, postaların, İslamcılardan ziyade aşırı milliyetçi grupların işi olabileceği sonucu çıkarılıyor.

Saldırıya uğrayan 12 yaşındaki çocuk ciddi yara almadı. Çocuğa okulun uzağında saldırıya geçildiği, okulu koruyan polisin olayı göremediği kaydedildi.

Okulun insan kaynakları müdürü Katia Normal, Yahudi aleyhtarı sloganlar bağıran saldırganların olayın mağdurundan birkaç yaş büyük iki genç erkek olduğunu belirtti.

Associated Press ajansına açıklama yapan Amoyelle, "Toulouse'da yaşanan olaylardan sonra okullarımız ile bir dayanışma duygusu oluşmuştu. Ama şimdi bunun düşmanca tepkileri kışkırtmış olmasından kaygılıyım. Tetikte olmalıyız, çünkü bu daha fazla saldırganlığa yol açabilir."

Muhammed Merah'ın giriştiği katliamdan bu yana Fransa'nın çeşitli yörelerinde Yahudileri hedef alan başka taciz olayları da meydana geldiği bildirilmekte.