BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,80
ALTIN 2.437,39
HABER /  DÜNYA

Fransa 'Esad'ın devrilmesi kaçınılmaz'

Suriye Halkının Dostları Grubu'nun üçüncü konferansı Paris'te başladı. Konferansın açılış konuşmasını yapan Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, "Esad rejiminin devrilmesi kaçınılmaz" dedi.

Abone ol

Türkiye'nin Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu tarafından temsil edildiği konferansın açılış konuşmasını yapan Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Esad rejiminin devrilmesinin "kaçınılmaz" olduğunu söyledi.

Ntvmsnbc'den Kayhan Karaca'nın haberine göre, Hollande, yaklaşık 100 ülkeden temsilcinin katıldığı bugünkü konferansın ana hedefinin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin Suriye krizinde sorumluluk almasını sağlamak olduğunu belirtti.

BEŞ YÜKÜMLÜLÜK
Fransa Cumhurbaşkanı, bugünkü konferansa katılan ülkelerin 5 konuda yükümlülük altına gireceğini belirtti. Bu yükümlüküleri, "Suriye'de işlenen suçların cezasız kalmayacağı ve bu suçları işleyenlerin uluslararası adalet önünde hesap vereceği", "Suriye rejimine yönelik ekonomik ve mali yaptırımların uygulanacağı", "Suriye demokratik muhalefetine destek", "Suriye halkına insani yardım aktarılması" ve "Suriye'nin yeniden inşa edileceğine dair Suriye halkına söz verilmesi" olarak açıkladı.

RUSYA VE ÇİN'E SESLENDİ
Konferansı boykot eden Rusya ve Çin'e de seslenen Hollande, "Suriye krizinin uluslararası barış ve güvenlik açısından artık tehdit haline geldiğini" söyledi. Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ın konuşması Suriye'deki olaylarda hayatını yitirenlerin anısına 1 dakikalık saygı duruşuyla sona erdi.

Suriye'deki tüm muhalif grupların da katıldığı konferans öğleden sonra yayımlanacak sonuç bildirgesiyle sona erecek.