BIST 10.056
DOLAR 32,25
EURO 34,80
ALTIN 2.429,92
HABER /  GÜNCEL

Fransa Başkonsolosluğu'nda eylem

Fransa Başkonsolosluğu'na girmeyi başaran öğrencilerin açtığı pankart herkesi şaşırttı

Abone ol

Taksim'deki Fransa'nın İstanbul Başkonsolosluğu'na gelen ve içeri girmeyi başaran bir grup üniversite öğrencisi, "Ermeni soykırımı yoktur, soykırım emperyalist bir yalandır" yazılı dövizler açtı.

Konsolosluk bahçesinde eylemlerini sürdüren ve taşkınlık yapmayan gençler, yanlarında getirdikleri Fransızca kitapları başkonsolosa vermek istedi. Fransız güvenlik görevlileri gençlere müdahale etmedi.  Gençlerin taleplerini başkonsolosu ileten güvenlik görevlileri eylemci gençleri dışarı çıkardı.

Dışarı çıkan öğrenciler, Türkiye Gençlik Birliği üyesi olduklarını belirtti. Fransız Başkonsolosluğu'nun kapısında açıklama yapan gençler "Soykırım yapmadık, Vatan savunduk" sloganı attı.

Gençlerin sloganına çevrede toplanan vatandaşlar da alkışlarla destek verdi. Yanlarında getirdikleri ve Birinci Dünya Savaşı yıllarında yaşananların anlatıldığı Fransızca kitapları Başkonsolosa vermek istediklerini söyleyen gençler olaysız dağıldı. Gençlerin kendilerine ileri bir tarih için randevu veren başkonsolosla görüşeceği ve kitapları kendisine ileteceği öğrenildi.