BIST 10.106
DOLAR 32,26
EURO 34,82
ALTIN 2.425,52
HABER /  GÜNCEL

Aydınlar istifa mı edecek?

58.maddenin görüşüleceği Türkiye Futbol Federasyonu Olağanüstü Genel Kurulu, Ankara Sheraton Oteli'nde yapıldı.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Haftalardır 58. maddenin by-pass edilmesi için çalışan TFF yenetimi genel kurulda mağlubiyet yaşadı. Puan silme cezasını içeren önergeyi delegeler kabul etmedi. Güven bunalımı yaşayan federasyonun ne yapacağı merak konusu. 

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

 Aydınlar genel kurulda yaptığı ikinci konuşmasını, ''Biz yönetim kurulu olarak toplanıp gerekli değerlendirmeyi yapacağız'' diyerek tamamladı.

3 Temmuz'dan bu yana sürecin doğru yönetilmediği eleştirileri neredeyse ortak görüş haline geldi. Eleştiri oklarının hedefinde Aydınlar var. 58.maddenin görüşüleceği Türkiye Futbol Federasyonu Olağanüstü Genel Kurulu, Ankara Sheraton Oteli'nde yapıldı.

BÜYÜKLERDEN "GÜVEN TAZELEYİN" ÇAĞRISI

Genel kurulda gerilim had safhadaydı. Konuşmalar uzadıkça sinirler gerildi. Fenerbahçe adına konuşan yöneticiler daha ziyade Mehmet Ali Aydınlar'ı hedef aldı. Ali Koç ve Nihat Özdemir, TFF'nin 3 Temmuz'dan bu yana çelişkili kararlar verdiğini savundu. Ünal Aysal da TFF'nin güven tazelemesini istedi. Yıldırım Demirören de benzer bir talepte bulundu.

AYDINLAR LOBİLERE Mİ TESLİM OLDU?

Ali Koç'un TFF'nin lobilere teslim olduğunu iddia etmesi Aydınlar'ı kızdırdı. İkinci kez söz alan Aydınlar'ın cevabı gecikmedi:

''Savunma kısıtlanmasından söz edildi. Böyle bir şey söz konusu değil. Kurullara baskı yapıldığından bahsediliyor. Onlara baskı yapmak ne benim ne de sizlerin haddine.''

Aydınlar, savunma sürelerinin az olduğu yönündeki iddialarla ilgi de kişi ve kulüplerin bununla ilgili ek süre alabileceklerini, bunun için bir engel olmadığını kaydetti.

SEVGİLİ ALİ KOÇ YUKARIDA ALLAH VAR

Masumiyet karinesiyle ilgili olarak bugüne kadar hiç konuşmadığı yönündeki iddianın da gerçeği yansıtmadığının altını çizen Aydınlar şunları kaydetti:

''Bunu her yerde söylüyorum. Yurt içinde de yurt dışında da açıklamalarımda bunlardan söz ettim. Fenerbahçe için ön yargılı görüşüm varmış, kamuoyunun etkisinde kalıyormuşum. Bana söyleniyor. Sevgili Ali Koç yukarıda Allah var. Lütfen insaflı olun. Bunları ben yapacağım. Mehmet Ali Aydınlar yapacak. O kulübe yıllarca hizmet etmiş ben yapacağım. Şenol hocaya çok teşekkür ediyorum. Konuşmasına yüzde yüz katılıyorum.''

ŞEREFİMİZLE GELDİK ŞEREFİMİZLE GİDERİZ

Yönetim kurulundaki ve Federasyondaki bazı arkadaşlarının suçlandığını, ancak kendisinin bu kişilere sonuna kadar kefil olduğunu belirten Aydınlar, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''3 Temmuz'dan bu yana bizim yaptığımız bütün çabalar iyi niyetle, Türk futbolu zarar görmesin, kulüpler zarar görmesin, Türk futbolu dışarıda imaj kaybına uğramasın diye elimizden geldiğince çaba gösterdik. Yüzümüze farklı konuşan, arkamızdan farklı konuşabiliyor. Genel olarak söylüyorum. Ben şunu gördüm, herkes suçsuz tek suçlu var o da biziz. Biz koltuk meraklısı değiliz. Ben ve 14 yönetim kurulu arkadaşım onurlu kişileriz. Şerefimizle, onurumuzla geldik, öyle gideriz. Sadece bugüne kadar verdiğimiz emekleri kaybederiz. Tarih gerçekleri yazacaktır. Benim vicdanım çok müsterih ve rahatım. Yanlış hiç bir şeyde olmam.''

Aydınlar konuşmasını, ''Biz yönetim kurulu olarak toplanıp gerekli değerlendirmeyi yapacağız'' diyerek tamamladı.