BIST 10.159
DOLAR 32,22
EURO 35,17
ALTIN 2.473,34
HABER /  GÜNCEL

Burkay'a göre 'PKK'yı derin devlet kurdu'

Kemal Burkay TRT Haber'e önemli açıklamalarda bulundu: "Ben söyledim. Bugün de söylüyorum. Duran Kalkan, Öcalan ile birlikte PKK'yı kurmuştur."

Abone ol

Kürt siyasetçi ve yazar Kemal Burkay, Ergenekon Davası'nın Kürt sorununun çözümü için çok önemli olduğuna dikkat çekti.

Gazeteciler.com'un haberine göre, terör örgütü elebaşının dava karşısında "Tarafsız kalın" talimatı verdiğine işaret eden Burkay, "Öcalan korktu. Çünkü davada Fırat'ın doğusuna geçilirse Öcalan'ın kirli ilişkileri ortaya çıkar" dedi.

Diyarbakır'da yapılan kazılarda bulunan insan kemiklerine, PKK itirafçısı ve JİTEM tetikçisi Abdulkadir Aygan ve Ayhan Çarkın'ın itiraflarına dikkat çeken Burkay, önemli mesajlar verdi.

Burkay'ın açıklamalarından bir bölümü şöyle:

"Çorap sökülmeye başladı. Bu son derece önemli. BDP'nin ya da PKK'yı savunan insanların bu kadar suskun kalmaması gerekir. Ergenekon davası başladığı zaman bu kesim suskun kaldı. BDP ve PKK kesimi.

Öcalan 'Siz tarafsız kalın' dedi. Neden? Ergenekon davası çok önemli. 1990'lı yıllardaki faili meçhul cinayetler Ergenekon tarafından yapıldı. Şimdi bunun üzerindeki örtünün çekilmesi lazım. Ergenekon Davasının açılması çok önemli bir fırsattır. Desteklemek gerekiyor.

Ama tam tersine Öcalan tarafsız kalın dedi. Öcalan çok açık şekilde korktu. Eğer Ergenekon Davası, Fırat'ın doğusunu da kapsarsa Öcalan'ın da ilişkileri ortaya çıkar. Duran Kalkan gibi adamların durumu ortaya çıkar. Duran Kalkan, PKK'nın ideoloğudur.  Karayılan'dan daha etkili bir pozisyondadır. İstihbarata hizmet eden biridir. Bunu Kürt politikası ile ilgilenen herkes bilir. Ben söyledim. Bugün de söylüyorum. Duran Kalkan, Öcalan ile birlikte PKK'yı devlete, derin devlete hizmet için kurmuş insanlardan birisidir."