BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Fotoğrafçılar Muş'a çıkartma yaptı

Ankara'da bulunan Fotoğraf Sanatı Kurumu Derneği'nden 20 kişilik ekip, 3 günlük gezi kapsamında Muş'a geldiler.

Abone ol

İlk olarak merkeze bağlı Çengilli Manastırı'nı ve tarihi Murat Köprüsü'nü ziyaret eden FSK Derneği üyeleri, burada fotoğraf çektiler.

Gezinin ikinci gününde Varto ilçesindeki büyük ve küçük Hamurpet göllerini gezen fotoğrafçılar, Bulanık ilçesinde yapımı tamamlanan ve 2008 yılında su tutmaya başlanan Alparslan 1 Barajı'nı gezdiler. Varto ve Bulanık'taki tarihi ve kültürel alanlarda çok sayıda fotoğraf çekme fırsatı bulan ekip, daha sonra Malazgirt Kalesi ve Malazgirt Zafer Anıtı'nı ziyaret ettiler.

FSK Derneği üyesi olan Merkez Valisi Lütfullah Bilgin ile birlikte Muş'a gelen ekip, çektikleri fotoğraflarla Muş'un tanıtımını yapacaklarını söylediler. Daha önce bölgedeki birkaç ilde valilik görevini yürüten ve şu anda Merkez Valisi olan Lütfullah Bilgin, bu tür gezilerin tanıtım açısında çok önemli olduğunu söyledi. "Hangi değerlere sahip olduğunuz kadar onları tanımak ve tanıtmak çok önemli" diyen Vali Lütfullah Bilgin; "Bu çalışmalarımızda Muş'un farklı güzelliklerini fotoğraflayarak ülke insanlarına tanıtma imkanımız olacak. Takdir edersiniz ki hangi değerlere sahip olduğunuz kadar onları tanımak ve tanıtmak çok önemli. Bu geziler hem tanımaya hem de daha çok tanıtmaya imkan vermesi açısından önemlidir. Burada çekilen fotoğraflar derneğimizde değerlendiriliyor. Belki gezilerden sonra orada sergi açılabilir. Fotoğraflar internet sitelerinde yer alıyor ve bir kısmı da buradaki yerel yöneticilerle paylaşılıyor. Bu vesileyle birçok insanımız Muş'un güzelliklerini görme imkanı bulacaklar" dedi.

Muş'un doğasına hayran kaldıklarını ifade eden FSK Derneği Başkanı Ahmet Bozkurt ise; "3 gündür Muş ve çevresini geziyoruz. Gezi programı süresince çok güzel yerleri gezme fırsatı bulduk. Biz Türkiye'nin her tarafını geziyoruz. Ülkemiz çok zengin. Biz bu gezilerimizde bu zenginliklerimizi belgeliyoruz. Muş'a ilk defa geldim ve bugüne kadar gelmediğim için üzüldüm. Ekipteki bütün arkadaşlarım Muş'un doğası karşısında hayran kaldılar. Ama Malazgirt Zafer Anıtı'nın bakımsız olması bizi üzdü. Bu alanın biraz daha düzenlenmesinde fayda var. Çanakkale Abidesi kadar önemli bir anıt olarak görüyorum burayı.

Bizim öncelikli amacımız gezi düzenleyip Muş'u daha iyi tanımak. Biz gezi süresince birçok güzellikleri fotoğrafladık ve kendi imkanlarımızla tanıtım yapacağız. Biz fotoğraf düşkünüyüz. Ülkemizin her yerini geziyoruz. Bu fotoğrafları belge amacıyla çekiyoruz. Muş'un kültürü çok zengin ve detaylı incelenip kayıt altına alınması gerekiyor" diye konuştu.

FSK Derneği üyeleri gezinin son gününde ise Korkut ilçesine bağlı Altınova beldesi, Yolgözler ve Yünören köylerindeki tarihi camileri ziyaret ettikten sonra kentten ayrıldılar.