BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Yaşlı gurbetçilerin katili bulundu

Hollanda'dan bir hafta önce Konya'ya gelen yaşlı kadını ve kocasını 40 bin liralık altın için öldürdüğü öne sürülen zanlı yakalandı.

Abone ol

Hollanda'dan Konya'ya gelen ve evlerinde öldürülmüş olarak bulunan çiftin katil zanlısının, piyasaya 150 bin TL borcu olan evin boyacısının olduğu ortaya çıktı.

Kış aylarında Hollanda'da bulunan Sebahattin (76) ve Makbule Gürcan (72) çiftinin, yaklaşık bir hafta önce geldiği Konya'daki merkez Meram ilçesi Pirebi Mahallesi'ndeki evlerinde dün, bıçaklanarak öldürülmesinin ardından polis soruşturma başlattı.

Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, evin kapılarının ve pencerelerinin hiç zorlanmaması üzerine yaşlı çifti tanıdık birinin öldürmüş olabileceği ihtimali üzerinde yoğunlaştı. Polis, Makbule Gürcan'ın kolundaki yaklaşık 40 bin lira değerindeki altınlarının da çalındığını tespit etti.

Ekipler, Sebahattin ve Makbule Gürcan ile iletişim halinde olan kişiler üzerinde çalışma yaptı. Evin badana ve boyasının yeni yapıldığını fark eden ekipler, evi boyadığı belirlenen Mevlüt Ü'yü de (31) takibe aldı.

BOYACI ÖLDÜRMÜŞ

Mevlüt Ü'nün, yaklaşık 150 bin lira borcu olduğunu ancak olaydan hemen sonra bir araç aldığını, borçlarının da bir miktarını ödediğini belirleyen ekipler, bunun üzerine çalışmalarını yaşlı çiftin Konya'daki evlerinin sürekli badana ve boyasıyla ilgilenen Mevlüt Ü. üzerinde yoğunlaştırdı.

İncelemelerin tamamlanmasının ardından gözaltına alınan evli ve üç çocuk babası Mevlüt Ü, suçunu itiraf etti.

BORÇ İSTEĞİNE OLUMSUZ CEVAP ALINCA

Mevlüt Ü'nün ifadesinde, borç para almak için Gürcan çiftinin evine gittiğini, olumsuz yanıt alınca yanında getirdiği bıçakla önce mutfakta kahve hazırlayan Sebahattin'i, ardından salonda koltukta oturan Makbule Gürcan'ı bıçaklayarak öldürdüğünü itiraf ettiği öğrenildi.

Yakalandığında üzerinden 4 bin lira çıkan zanlının, öldürdüğü Makbule Gürcan'ın kolundaki 15 adet altın bileziğin bir kısmını otomobil aldığı galericiye verdiği, bir kısmını da bozdurarak borçlarını kapattığı belirlendi.