BIST 9.090
DOLAR 32,37
EURO 34,99
ALTIN 2.325,61
HABER /  DÜNYA

Forma kapma savaşı büyüyecek

Yeni sezonda 3 kulvarda mücadele edecek olan Bursaspor’da, ilk 11’de 6 yabancı oyuncudan kalan 5 forma için yerli oyuncular büyük savaş vere...

Abone ol

Yeni sezonda 3 kulvarda mücadele edecek olan Bursaspor’da, ilk 11’de 6 yabancı oyuncudan kalan 5 forma için yerli oyuncular büyük savaş verecek.
2013-2014 sezonu hazırlıklarının ikinci etabını Avusturya’da sürdüren yeşil-beyazlılarda, gelecek sezon forma rekabeti yaşanacak. Yeni sezonda Spor Toto Süper Lig, Ziraat Türkiye Kupası ve Avrupa kupalarında mücadele edecek olan Bursaspor’da, teknik direktör Hikmet Karaman, ideal kadrosunda yer vermeyi düşündüğü yerli oyuncuları kamptaki hazırlık maçlarındaki performanslarına göre belirleyecek.

5 FORMA 13 ADAY
Yeni sezon öncesi kadrosunda 6 yabancı oyuncusu bulunan Bursaspor’da teknik heyet, yönetime 4 yabancı oyuncunun kadroya katılması yönünde rapor verdi. Yeşil-beyazlı yönetimde bu isimler üzerinde transfer çalışmaları sürerken, teknik patron Karaman, yeni sezonda 6 yabancı oyuncu kontejyanının tamamını değerlendirmeyi planlıyor. İlk 11’de 6 yabancı oyuncudan kalan 5 forma için de A takımda yer alan 13 yerli oyuncu adeta gelecek sezon forma savaşı verecek. Bursaspor’un yeni sezon öncesi A takım kadrosunda bulunan yerli oyuncuları ise şöyle:
“Harun Tekin, Bekir Sevgi, İbrahim Öztürk, Serdar Aziz, Şener Özbayraklı, Ferhat Kiraz, Murat Yıldırım, Musa Çağıran, Okan Deniz, Ozan İpek, Şamil Çinaz, Yasin Pehlivan, Tuncay Şanlı.”

GENÇLER HAZIR KITA
Ayrıca A takım ile antrenmanlara çıkan 14 genç isim de gelecek sezon Karaman’dan forma bekleyecek. U16 takımında gösterdiği performans ve attığı goller ile birçok Avrupa kulübünün transfer listesine giren, ancak yeşil-beyazlı takım ile 3 yıllık profesyonel sözleşme imzalayan yıldız adayı Enes Ünal, genç oyuncular arasında formaya en yakın isim olarak görülüyor.

BANGURA, FORSELL VE TAGOE DERT OLDU
Öte yandan Bursaspor’un gelecek sezon kadrosunda yer vermeyi düşünmediği Teteh Bangura, Petteri Forsell ve Prince Tagoe ile yollarını ayıramaması büyük sorun oluşturuyor. Türkiye Futbol Federasyonu 2013-14 sezonunda kulüplerin en fazla 10 yabancı oyuncuyla sözleşme yapabileceği ve 18 kişilik kadroda en çok 6 oyuncunun yer alabileceğini açıklamıştı. Buna göre kadrosunda 9 yabancı oyuncusu bulunan yeşil-beyazlılar, Bangura, Forsell ve Tagoe ile yollarını ayıramadığı takdirde şuan için sadece 1 yabancı oyuncuya imza attırabilecek. Bursaspor yönetimi, Karaman’ın gelecek sezon kadro planlamasında yer vermediği 3 oyuncuyu da bonservisi ile satmak isterken, zarara uğramamak için fesih yolunu tercih etmeye sıcak bakmıyor. Ancak Bursaspor Kulübü ile mukavelesi devam eden 3 yabancı oyuncuya da henüz teklif bulunmuyor.
(İHA)