BIST 9.916
DOLAR 32,49
EURO 34,88
ALTIN 2.434,12
HABER /  DÜNYA

Yılan kurtarma operasyonu

Adana’nın Kozan ilçesinde su kuyusuna düşen 1.5 metre uzunluğundaki yılan itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. <br/>Alınan bilgiye göre, ...

Abone ol

Adana’nın Kozan ilçesinde su kuyusuna düşen 1.5 metre uzunluğundaki yılan itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.
Alınan bilgiye göre, ilçeye bağlı Çürüklü Köyü’nde 80 yaşındaki İsmail Temizkan’ın, bahçesinde bulunan ve içme ve sulama için kullanılan 6 metre derinliğindeki su kuyusunda çocuklar tarafından bir yılan olduğu fark edilince aile, Kozan Belediyesi itfaiyesinden yardım istedi.
İtfaiye ekiplerinin köye gitmesiyle birlikte su kuyusunu olduğu yerde ekipler çalışma başlattı. Su kuyusunda taşların arasına gizlenmeye çalışan 1,5 metre uzunluğundaki yılan ekiplerin uzun uğraşları sonucu kurtarıldı.
Bahçe sahibi İsmail Temizkan, “Çocuklar kuyuda suyun içerisinde bir yılan görmüşler, yılanın büyük olduğunu görünce İtfaiyeyi arayarak yardım istedik. Ben 80 yaşındayım hayatım boyunca böyle bir yılan görmedim” dedi.
Yaşar Temizkan ise köydeki babasının kendisini telefonla aradığını belirterek, “İçme suyu kuyusuna büyük bir yılanın düştüğünü haber verdi. Bende itfaiyeyi arayarak yardım istedim. Su kuyusundaki yılanı beraberce çıkardık. Ben 50 yaşındayım böyle bir yılan görmedim. Yılan benim tahminim susamış kuyuya inmek istemiş kuyuya da düşünce tekrar çıkamamış” dedi.
Yılanı ilk gören Tunay Temizkan ise “Su çektiğimiz dinamo bozulmuştu, su gelmiyordu dinamonun hortumunu değiştirdik. Kuyuya baktığımda bir canlının olduğunu gördüm. Üzerine su akıttım kendi kendine çıkıp gitsin diye fakat çıkmadı. Çıkmasına yardımcı olmaya çalıştım. Sonra çıkamayacağını anladım ve amcamlara haber verdik onlarda itfaiyeye haber verdiler. Çok büyük bir yılan korkulmayacak gibi değil” diye konuştu.
6 metre derinliğindeki su kuyusundan serpme ve değnek kullanılarak çıkartılan 1,5 metre uzunluğundaki yılan itfaiye ekipleri tarafından köy dışında ormanlık alana bırakıldı.
Öte yandan, yılanın zehirli olacağı ihtimali üzerine su kuyusunun tamamen boşaltıldığı öğrenildi.
(İHA)