BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Mumcu, Altaylı'ya meydan okudu

Fatih Altaylı'nın bu sabahki köşesinden yaptığı çağrıya ANAVATAN Lideri Mumcu'dan jet cevap geldi. Mumcu, Altaylı'nın çağrısını hem kabul etti hem de meydan okudu...

Abone ol

ANAVATAN Partisi Lideri Erkan Mumcu'nun, Başbakan Erdoğan'a yönelik olarak, "Sami Ofer'le ne konuştuğunu açıkla, yoksa ben açıklarım.." sözlerine ilk tepki Sabah Yazarı Fatih Altaylı'dan geldi. Altaylı, bugünkü başlıklı  köşesinde Mumcu'yu Teke tek programına şu sözlerle davet etmişti: Hadi siz açıklayın o zaman. Açıklayın da merakımızı giderelim. Açıklayın da size olan saygımız artsın. Hatta istiyorsanız bu akşam Teke Tek'e gelin orada açıklayın."

MUMCU'DAN CEVAP GECİKMEDİ

Fatih Altaylı'nın açık davetine ANAVATAN Lideri Erkan Mumcu'nun cevabı gecikmedi: Her türlü şartta varım. İşte Mumcu'nun bugün Fatih Altaylı'ya verdiği yazılı cevap:

Cumhuriyet tarihi boyunca eşi benzeri görülmemiş bir biçimde “kotarılmaya” ve “pazarlanmaya” çalışılan, baştan sona her şeyiyle kamu vicdanını yaralayan bir ihale sürecinde benim katılmadığım bir görüşmenin hesabını görüşmeyi gerçekleştiren Sayın Başbakan’dan değil, benden sormak ne kadar tutarlı ve dürüst bir yaklaşım olabilir merak ediyorum. Soruyu doğru kişiye yönelttiğinizden emin misiniz?

Soru şudur: Bu ihale sürecinin şeffaflaşması gerekiyor mu, gerekmiyor mu?

Gerekiyor diyorsanız hep beraber öğrenelim. Program teklifiniz geçerliyse her ne kadar programınızın ismi “Teke tek” olsa da Sayın Başbakan’la “siz iki, ben tek” programa çıkmaya hazırım.

Siyasi hayatımda tüm mücadelemi yüz yüze ve göz göze verdim. Yüreği yeten ve yaptığından gocunmayan herkesle yüz yüze ve açık açık karşılaşmaya, milletin hakemliğine başvurmaya hazırım.

Program sonunda Sayın Tayyip Erdoğan bu ihalede kamu yararının korunup gözetildiğine ve milletten hiçbir şey gizlenmediğine bizi inandırırsa kamuoyu önünde özür dilemeye de hazırım.

Bu cesaretin en azından bir kısmını sizden ve Sayın Başbakan’dan beklemek en doğal hakkımdır.