BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,08
ALTIN 2.471,33
HABER /  GÜNCEL

Kuş gribi değil; ihmal öldürüyor!

Van YYÜ Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç.Dr. Hüseyin Avni Şahin'den kritik uyarı. Şahin," kuş gribinden ölümlerin ortak yanları geç kalmış olmaları" dedi.

Abone ol

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç.Dr. Hüseyin Avni Şahin, bugün kuş gribi vakasından hayatını kaybeden Fatma Özcan'ın ardından bir açıklama yaptı. Bugüne kadar kuş gribinden hayatını kaybedenlerin ortak yönüne vurgu yapan Şahin, "Dört ölüm vakasının ortak özelliği  zamanında başvuru yapmamış olunmaması ve tedaviyi zamanın da almamış olmamalarıdır" dedi.

Koçyiğit ailesi 10 gün sonra Fatma ise beş gün sonra başvurduğunu hatırlatan Şahin, "Bizim bu hastaların haricinde kesinleşmiş kuş gribi vakaları var. Ancak bunlar zamanında başvurdukları için sağlığına kavuşup, taburcu edildiler. Kuş gribinden korkalım ama ondan daha çok ihmalden korkalım. Her türlü soğukalgınlığını ciddiye almak lazımdır. Erken başvuruyla kaybettiğimiz vaka yok." dedi.

Şahin, Dünya Sağlık Örgütü'ne seslenerek, "Biz burada sağlık ünitesi bölümü kurmak istiyoruz. Labaratuvar için İstanbul ve Ankara'yı beklemek istemiyoruz." Şahin sözlerini "Şu anda yoğun bakımda kritik kabul edilen hiçbir hastamız yok. Yatarak tedavi alan 33 hastamız var ancak bunların durumu kritik değil" diye bitirdi.