BIST 10.657
DOLAR 32,17
EURO 35,03
ALTIN 2.432,19
HABER /  GÜNCEL

M.Ali Ağca'nın nişanı bozulmuş

Abdi İpekçi'nin katili Mehmet Ali Ağca ile cezaevinde nişanlanan Rabia Özden Kazan, nişanı bozduklarını açıkladı. Yüzüğü iade eden Kazan'ın nişan bozma gerekçesi ise...

Abone ol

Abdi İpekçi'nin katili Mehmet Ali Ağca ile cezaevinde nişanlanan Rabia Özden Kazan, nişanı bozduklarını açıkladı. Yüzüğü Ağca'ya iade ettiğini belirten Kazan, ailesinin güvenliği nedeniyle eski nişanlısıyla görüşmediğini ve uluslararası örgütlere hedef olmamak için belgesel projesinden de vazgeçtiğini belirtti.
Ortadoğu gazetesinde köşe yazarlığı yapan Revizyon dergisinin de sahibi olan Kazan, Zaman gazetesine yaptığı açıklamada, sekiz ay önce İstanbul Kartal H Tipi Cezaevi'ndeyken nişanlandığı ve cezaevinden çıkınca evleneceklerini söylenen Ağca ile ilgili sorulara, "Ailemi korumak adına sessiz kalıyorum" yanıtını verdi.

Belgeselden vazgeçti

Ağca'nın "Deccal ve Vatikan" adlı romanının belgeselini çekmek istemesine rağmen vazgeçtiğini söyleyen Kazan, şunları kaydetti:

"Belgeseli çekmek için cesaretimiz yeterli olmadı. Olayın gerçek yükü daha ağırmış. Bize bazı şeylerin tehlikeli olduğunu söylediler. Tehdit edildim. Ailemin güvenliği açısından yüzüğü, bütün kaynakları, bilgileri, kardeşi Adnan Ağca'ya geri verdim. Projeden çekilmek istediğimizi Ağca'ya iletmesini istedim. Ağca da bizim kararımıza saygı duyduğunu söylemiş. Gönderdiğimiz dokümanları kabul etti."

Kazan, bu olayla ilgilenebilecek birçok uluslararası örgüt olabileceğini ifade ederek, "Ağca'nın tahliyesinden sonra birçok göz üzerimde olabilir. Şu an gündemde İpekçi ve diğer konular var" diye konuştu.

Kaynak: