BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

İşte Erdoğan'ı duygulandıran anı

Başbakan Erdoğan AK Parti'nin 3. yıldönümünde partililere seslendi. Erdoğan, Gaziantep'te karşılaştığı bir olayı partililere anlatırken duygusallaştı. İşte o olay.

Abone ol

Ak Parti'nin kuruluşunun üçüncü yılında partililere seslenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "3 Kasım sessiz bir devrimdir" dedi. "Bu sessiz devrimin altında hamdolsun AK Parti'nin imzası vardır. Bu şeref bizlere nasip olmuştur. Buna hep birlikte alınteri döktük ve sonunda bugünlere geldik" diyen Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu yolculukta beraber olduğumuz milletvekili arkadaşlarımdan ebediyete intikal edenler var. Onları rahmetle yadediyorum. Ailelerine buradan sabırlar diliyorum. Bu yolculukta AK Parti örgütünden hayatını kaybeden kardeşelerime de Allah'tan rahmet diliyorum."

TÜRKİYE'YE GÜVEN GELDİ

Allah'a şükürler olsun Türkiye'de karanlık manzaradan uzaklaştı" diyen Erdoğan, "Bu süreç bütün dünyanın dikkatini Türkiye'nin üzerine odaklayan şaşırtıcı bir ilerleme sürecidir. Bunu milletimizle gayretlerimizi birleştirelim. Bunu Türkiye başardı. Artık Türkiye yeni ufuklara doğru tam bir özgüvenle yürümelidir. Türkiye daha mutlu, daha müreffeh ve daha güçlü bir ülke oluncaya kadar bize durmak, dinlenmek yoktur"

GAZİANTEP İZLENİMLERİ

Erdoğan, önceki hafta yaptığı Gaziantep gezisinden oldukça duygusal bir anıya yer verdi. Erdoğan şöyle konuştu:

Yaşlı bir amcayla karşılaştım. Kendisine bir araba temin etmişler. Arabanın üstünde "Bu Topla dağıt, dinsin ağıt" yazıyor. Bu amca fabrikalardaki yemek atıklarını toplayıp, tespit ettiği fakir fukaraya dağıtıyor. Bunu anlatmak bir ülkenin başbakanı için bir yerde zuldür. Bir gerçeği tespit bakımından bunu anlatmayı görev telakki ediyorum ama bu ülkemin bir gerçeği, ayaklarımızın yerden kesilmemesi için anlatıyorum.

ERDOĞAN DUYGUSALLAŞTI!

O amca Sizi bir eve götürmek istiyorum dedi. Beraberce o evlere gittik. Gerçekten gittiğimiz bir evde altı çocuk, üç tanesi zihinsel özürlü, üç tanesi sağlam. Fakat ilginç olan şu: Evin babası rahmetli olmuş. İş anneye düşmüş. Oturulan yer oturulacak gibi değil. Yanımda kalabalık bir heyet var. Milletvekili, bakan ve valiler var. Orada oturduk ve dertleştik. Burada anlatmak istemem ama öyle şeyler söyledi ki, dayanılır şeyler değildi. Bu gittiğim ev, Gaziantep'in en ücra köşesi değil, merkezde bir mahallenin arka sokağı diyebileceğim bir yer. Oturup dertleştik. Kendisine bazı istikametler belirledik. Fakat şu ifade beni çok ama çok etkiledi. O neydi? Bunu bütün arkadaşlarıma söylüyorum. Özellikle örgüt mensupu arkadaşlarıma söylüyorum.

YAŞLI TEYZENİN DUASI

Ne diyordu evin annesi: Sayın Başbakanım Allahıma dua ediyorum. Ya Rabbi benim canımı Mehmet Amca'dan önce al ki, bu çocuklar yemeksiz kalmasın. Mehmet amca'nın yaşı 70 küsur. Annenin yaşı 45 civarında. İşte bu ülkemin gerçeği bu. Tantanalara bakıp Türkiye budur demeyelim.