BIST 10.337
DOLAR 32,23
EURO 34,77
ALTIN 2.459,23
HABER /  GÜNCEL

Hükümetten çifte bayram hediyesi

Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi. Hükümet sözcüsü Bakan Cemil Çiçek ekran karşısına geçti ve hem konuşulanları anlattı, hem de çifte müjde verdi..

Abone ol

Hükümet sözcüsü Cemil Çiçek'ten bayram süresince otoyol ve köprüler ücretsiz olacağını söyledi. Çiçek ayrıca Emekli Sandığı'na bağlı emeklilere müjde verdi.

Bakanlar Kurulu'nun toplantısının ardından gazetecilere bir basın açıklaması yapan Adalet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, bayramlarda otoyol ve boğaz köprülerinin ücretsiz olacağıı söyledi. Çiçek ayrıca, Emekli Sandığı'na bağlı emeklilerinin yarın ve öbür gün maaşlarını Ziraat Bankası şubelerinden alacağını söyledi. Çiçek Bakanlar Kurulu'nda ele alınan konular hakkında şunları söyledi: "

"Enflasyon başta olmak üzere, büyüme, kur ve para politikalarını Merkez Bankası'nı dinlemiş olduk. Ekonominin her geçen gün daha iyi gittiğini hem biz içeriden hem dışarıdan gelen yetkililer ifade ediyor"

Siyasi ve ekonomik istikrarın öneminin altını çizen Çiçek, "Türkiye son yıllarda siyasi ve ekonomi istikrarı sürdürüyor. Bunun tabi sonucu olarak 35 yıl sonra tek haneli enflasyona inmişizdir. Beklenenin çok üzerinde bir ekenomik büyüme sözkonusudur. Merkez Bankası'nın ifadesine göre 2002 yılından bu yana büyüme oranı yüzde 28'e ulaşmıştır." dedi.

Büyümede en önemli unsurun özel sektöre dayalı olduğunun altını çizen Çiçek, "Kamu borcunun milli gelire oranı her geçen gün azalmaktadır" diye konuştu.

İşte Çiçek'in açıklamasından satır başları:

Türkiye'ye yabancı sermaye girişi artmakta. Geçmişte bazı olaylar cereyan ettiğinde ekonominin nereye gideceği yatırımcılar için merak konusuydu. Halbuki bugün ekonominin nereye gideceği noktasında eskisi gibi bir tereddüt ve istifham sözkonusu değildir.

Türkiye iyi yoldadır, ekonomi politikalarını kararlılıkla sürdürmesi gerekmektedir. Bu noktada herhangi bir taviz olmamıştır ve bundan sonra da olmayacaktır. Bu istikrarı sürdürebilir kılmak adına reformların ardı ardına yapılması gerekiyor. Türkiye'deki ekonominin en önemli sıkıntılarından birisi sosyal güvenlik açığıdır.  Dolayısıyla başta sosyal güvenlik reformu olmak üzere, bankacılık sektörü ve vergi reformu ile ilgili yasal ve yapısal değişikliğin sürdürülmesi önemlidir.

TARAMA SÜRECİ

Müzakere başlıkları içerisinde Türkiye için gerçekten zor geçeceği anlaşılan Tarım ve Orman Bakanı arkadaşımız çalışmalarını Bakanlar Kurulu'na sunulmuştur. Çarpık şehirleşme, sanayi artıkların getirdiği kirliliklerle mücadele Türkiye'nin üzerinde hassasiyetle durması gereken bir konu. Bu konuda merkezi hükümetle yerel yönetimlerin işbirliği içerisinde gerekli yatırım ve koordinasyonun sağlanması icap etmektedir.

KÖPRÜ VE OTOYOLLAR ÜCRETSİZ

Ramazan Bayramı'nın idrak edilmesi münasebetiyle 2 Kasım Çarşamba günü 00.00'dan başlamak üzere 5 Kasım'a kadar otoyol ve boğaz köprülerden ücretsiz geçilecektir. Ayrıca bayramda bazı belediyelerimiz toplu taşıma araçlarının ücretsiz olması konusundaki kararnamesi imzalanmıştır.

EMEKLİYE BAYRAM HEDİYESİ

Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü'nden emekli maaşı alanlar, 3, 4 ve 5 Kasım tarihleri bayrama geleceği için Kasım ayının birinci ve ikinci gününde bu maaşlarını alabilecektir. Bununla ilgili Ziraat Bankası'yla gerekli çalışma yapılmış ve talimatlar verilmiştir.

TERÖRLE MÜCADELE ÇATLAK VAR

Bir gazetecinin Fehriye Erdal'ın Türkiye'de işlediği suçlardan ötürü Belçika'da yargılanamayacağını hatırlatması üzerine Cemil Çiçek, "Dünyada terörle mücadele büyük çatlaklar var. Fehriye Erdal'ın durumu da bu çerçevede değerlendirilmelidir" diye yanıtladı.