BIST 10.267
DOLAR 32,27
EURO 34,76
ALTIN 2.411,42
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan neden sinirleniyor?

Başbakan Erdoğan sinirlerine hakim olamıyor mu. Sorular karşısında yüz ifadesi hemen geriliyor. Peki Erdoğan eleştiri dozunu son zamanlarda neden artırdı?

Abone ol

Gazeteci Mehmet Ai Birand Başbakan Erdoğan'ın sinirli halini masaya yatırdı. Birand Erdoğan'da gördüğü bu değişikliği yazısıyla dile getirdi.

Yazı: Mehmet Ali Birand
Kaynak:  

Başbakan çabuk sinirlenmeye başladı. Daha önceleri daha bir tahammüllü, hoşgörülüydü. Eleştirilere verdiği tepki sert olmazdı.
Son dönemlerde bu tutum değişiyormuş gibi bir izlenim var.
Hemen sinirleniveriyor.
Sert yanıtlar veriyor.
TÜSİAD'ın son çıkışları üzerine bu kurum aleyhine savcılara suç duyurusunda bulunması, açıkça ihbar etmesi bu sinirliliğin en son örneği.
Başbakan'a hiç yakışmadı. Talihsiz bir konuşma yapmış oldu. Bu sertliğe hiç gerek yoktu. En sonunda, TÜSİAD bir görüş açıklamıştı. Düşüncelerini ortaya koymuştu. Kabul edersiniz veya etmezsiniz. Ayrıca, TÜSİAD'ın Van Rektörü duruşması hakkındaki açıklamalarını böylesine büyük bir sorun durumuna koyması, Anayasa suçu işlendiğinden söz etmesi abartılı oldu. Aşkın davası hakkında ilgili ilgisiz herkez öylesine konuştu ve öylesine adalete müdahele anlamına gelebilecek görüşler açıkladı ki, TÜSİAD'ın ki bunların yanında çok masum kalır...
Sanıyorum iktidar kanadındaki bu gerilimin nedeni, bir izlenimden kaynaklanıyor. AKP kadrolarında, tepeden aşağı doğru genel bir inanç var. Buna göre de, çeşitli çevreler (buna CHP ve medya'nın bir bölümü ve bazı iş çevreleri de katılıyor) AKP'yi sandıkta yenemeyeceklerini görünce, bu defa Asker'i kışkırtmaya çalışıyorlar. Laikliğin elden gittiği ve İslami yaşamın yaygınlaştırıldığı tartışmalarını, işte bu çerçevede görüyorlar.
Başbakan ve kabinedeki bir çok Bakan da bu görüşteler. Hiç değilse, bu konuda kuşkulular.
Adalet Bakanı Cemil Çiçek'in "Farklı bir muhalefet stili geliştiriliyor" demesinin altında da işte bu kuşkular yatıyor.
Aslında AKP'nin bu kadar gerilim hissetmesine hiç gerek yok. Ekonomideki olumlu gelişmeler onlara yeterince rahatlık veriyor. Ancak olmuyor, en basit eleştiride dahi havaya fırlıyorlar.
Artık, askeri müdahele dönemlerinin bittiğini hala göremiyorsak, hala iktidar değişikliğini sandık dışı yöntemlerle çözmeye çalışıyorsak, dünya gerçeklerini göremiyoruz demektir.
Başbakana da tek tavsiyemiz, eski hoşgörülü günlerine geri dönmesi olur...