BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Flaş gelişme! Genelkurmay Başkanı sınırda...

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, kuvvet komutanlarıyla Hatay'da Zeytin Dalı Harekatı'na katılan birliklerde denetleme ve incelemelerde bulunuyor.

Abone ol

GENELKURMAY Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve kuvvet komutanları, Zeytin Dalı Harekatı'nı yerinde izlemek, bilgi almak ve askere moral vermek amacıyla sınır hattına gitti.

Orgeneral Akar ve beraberindekiler, devam eden Zeytin Dalı Harekatı’nı izleyip harekatla ilgili ayrıntılı bilgi aldı. Bölgedeki askeri kaynaklar, kırsalda ciddi bir direnişle karşılaşılmadığı bilgisini verdi.

KARA HAREKATI DEVAM EDİYOR: Suriye'nin kuzeybatısında bulunan Afrin'e yönelik düzenlenen "Zeytin Dalı" harekâtı kapsamında Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ve Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) bugün (21 Ocak 2017) saat 11:05'de kara harekâtına başladı. Türkiye'den özel kuvvetler ve komandolar iki noktadan sınırı geçti. 17 tuzaklı mayın bölgesinin temizlendiği bildirilen harekâtta, Şengal köyü de YPG'den alındı. 

İşte sınırı geçen komandolardan ilk görüntüler! Sarı bandın sırrı...İşte sınırı geçen komandolardan ilk görüntüler! Sarı bandın sırrı...İşte sınırı geçen komandolardan ilk görüntüler! Sarı bandın sırrı...İşte sınırı geçen komandolardan ilk görüntüler! Sarı bandın sırrı...HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

Anadolu Ajansı'nın (AA), abonelerine servis ettiği haberde "TSK, ÖSO'yla birlikte Afrin toprakları içinde yaklaşık 5 kilometre kat etti" bilgisine yer verildi. Doğan Haber Ajansı (DHA) Diyarbakır'dan ve Konya'dan savaş uçaklarının havalandığını duyurdu. 

153 HEDEF ATEŞ AYTINA ALINDI: TSK'dan yapılan yazılı açıklamada, PKK, PYD ve IŞİD tarafından sığınak, barınak, mühimmat deposu olarak kullanıldığı ifade edilen 153 hedefin ateş altına alındığı duyuruldu; harekâtın planlandığı şekilde devam ettiği belirtildi. 

İRAN GENELKURMAY BAŞKANI'YLA GÖRÜŞTÜ

Öte yandan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Dr. Mohammad Hossein Bagherı ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede Suriye’deki güvenlik sorunları ve terör örgütleriyle mücadelede yapılan işbirliği kapsamında görüş alışverişinde bulunuldu.