BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.307,76
HABER /  GÜNCEL

'Türkiye ABD’ye meydan okudu' yabancı basın böyle gördü

Türkiye'nin Suriye'nin Afrin kentine yuvalanmış terör unsurlarına yönelik Zeytin Dalı harekatı devam ederken operasyon yabancı basınında da geniş yankı buldu. İngiliz Financial Times 'Türkiye ABD’ye meydan okudu' manşeti attı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün Afrin harekatının fiilen başladığını açıklamasının ardından, Suriye’nin kuzeyinde YPG’ye karşı başlatılan ‘Zeytin dalı Operasyonu’ İngiliz basınında geniş yer buldu.

FİNANCİAL TİMES: "Türkiye ABD’ye meydan okudu ve Suriye’ye operasyon başlattı"

İngiltere’nin en saygın gazetelerinden Financial Times ‘Türkiye ABD’ye meydan okudu ve operasyon başlattı’ başlıklı yazısında, Türk savaş jetlerinin Suriye’nin kuzey doğusunu dün akşamdan itibaren bombalamaya başladığını yazdı.

Gazete ayrıca, Suriye hükümetinin saldırıyı kınadığını açıkladığını ve Türk makamlarından operasyon öncesi uyarı aldıklarını yalanladıklarını yazdı.

Financial Times, Suriye’deki savaşta yeni cephelerin açılmasının Türkiye’nin Suriye’dekileri destekleyen ABD ile ilişkilerini gerginleştireceği yorumunu yaptı.

BBC: "Türk savaş uçakları Afrin’e operasyon başlattı"

İngiliz yayın kuruluşu BBC, Türk savaş uçaklarının Suriye’nin kuzeyine yönelik hava saldırılarında bulunduğunu ve bu hareketin Türkiye ile ABD arasındaki tansiyonu yükseltebileceğini yazdı.

BBC, Türkiye’nin terörist grup olarak adlandırdığı YPG’yi Afrin bölgesinden temizlemek istediğini de aktardı.

TELEGRAPH: "Türkiye ABD destekli gruplara saldırı başlattı"

Gazete, Türk savaş uçaklarının Suriye’nin Afrin bölgesindeki ABD destekli YPG’ye karşı bombaladığını yazdı.

Telegraph gazetesi, Türkiye’nin dün akşam başlattığı operasyonun, ABD’nin Türkiye ile Suriye arasında 30 bin kişilik sınır güvenlik gücü kuracağı planının ardından geldiğini ekledi.

GUARDİAN: "Türkiye Suriye’de Kürt kontrolündeki bölgeleri bombalıyor"

İngiltere’nin en çok okunan gazetelerinden Guardian da Türk jetlerinin Kürtlerin kontrolündeki Afrin bölgesini bombalamaya başladıklarını yazdı. Gazete, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın YPG’ye karşı Türkiye’nin askeri sınır operasyonlarını genişleteceği sözünü de hatırlattı.

Guardian, Zeytin Dalı adı verilen operasyonun YPG’nin Afrin’dem temizlenmesini amaçladığını da aktardı.

DAİLY MAİLL: "Türkiye savaş uçaklarıyla Suriye’ye operasyon başlattı"

Türkiye’nin cumartesi günü ‘Zeytin Dalı’ operasyonu başlatarak Ankara’nın terörist grup olarak nitelendirdiği YPG’yi Suriye’nin kuzeyinden temizlemeyi istediğini yazdı.

Flaş gelişme... Afrin'e kara harekatı başladı                 

Mehmetçik Afrin'de yalnız değil! Topyekün dua desteği