BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Flappy Bird geri dönüyor

Kısa zaman önce tüm dünyanın bağlandığı ve aynı zamanda gıcık olduğu telefon oyunu Flappy Bird, geri dönebilir.

Abone ol

Oyunun yaratıcısı Dong Nguyen, Rolling Stone’a yaptığı açıklamada bu seçeneği düşündüğünü belirtti. Eğer geri getirirse de, bu sefer insanlara zaman zaman ara vermelerini söyleyecek bir uyarıyla birlikte yayınlayacağını açıkladı.

Nguyen, Şubat ayında bir anda tüm dünyayı kasıp kavuran oyununu, bağımlılık yapıcı özellikleri sebebiyle aldığı eleştirileri kaldıramadığını gerekçe göstererek uygulama mağazalarından çekmişti. Rolling Stone’a verdiği röportajda aldığı mesajları detaylandırdı. İşini kaybeden insanlar, çocuklarıyla ilgilenmeyen anneler ve okulda sinirinden telefon kıran öğrenciler olduğunu belirtti ve oyunu kaldırma sebebini, insanlara bunu yapan kişi olmak istemediği olarak açıkladı.

Ancak oyunu mağazalardan çekmesinin bir sebebi daha vardı, o da Flappy Bird’ün Nintendo benzeri grafiklerinin bir gecede ünlü olduktan sonra çok ağır eleştirilere maruz kalmasıydı. Yine de Nguyen popüler oyununu yeniden piyasaya sürmeyi düşünüyor. Ancak sigara paketlerindeki gibi bir sağlık uyarısıyla birlikte.

Bir gecede efsaneleşen Flappy Bird’den sonra çıkan tıpatıp aynı klonlar veya eğlenceli sahte oyunlar arasında yeniden kendisine yer bulup bulamayacağını ise göreceğiz.