BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Kars'ta TÜİK binasına silahlı saldırı: 7 ölü

Türkiye İstatistik Kurumu Kars Bölge Müdürlüğü'nde altı çalışanı öldüren saldırgan daha sonra intihar etti. Kars Valililiği, saldırgan Veysi Erim'in kurumda sosyolog olarak çalışıp psikolojik tedavi gördüğünü açıkladı.

Abone ol

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Kars Bölge Müdürlüğü'ne silahlı saldırı düzenlendi. Saldırgan altı kişiyi öldürüp, iki kişiyi de yaraladıktan sonra intihar etti.

Sabah saatlerinde Atatürk Caddesindeki binaya gelen 33 yaşındaki Veysi Erim adlı kişi, bölge müdürü Mehmet Tolon ile çalışanları rehin aldı.

Veysi Erim, bir süre sonra Tolon dahil beş kişiyi öldürdü. Olayın duyulmasının ardından bölgeye çok sayıda polis, özel harekat timi ve sağlık ekipleri gönderildi.

Erim, görevlilerin kendisini teslim olması için ikna etmeye çalıştığı sırada ilahı başına dayayarak intihar etti.

"Siyasi yönü yok"

Olayın ardından Kars Valisi Eyüp Tepe ve Emniyet Müdürü Ercan Çakmak TÜİK Bölge Müdürlüğü'ne giderek yetkililerden bilgi aldı.

Tepe, olayın siyasi bir yönü olmadığını, saldırganın psikolojik sorunları olduğunu söyledi.

Çakmak ise Veysi Erim ile Mehmet Tolon arasında daha önce bazı sıkıntılar yaşandığını, Erim'in Tolon'un kendisine mobbing uyguladığını iddia ettiğini belirtti.

Kars Valiliği'nden yapılan yazılı açıklama ise şöyle:

"Veysi Erim, TÜİK Bölge Müdürlüğü'nde sosyolog kadrosunda çalışan memur olup, psikolojik sorunları ile ilgili tedavi görmekteydi. Bu vahim olayın herhangi bir siyasi ve terör olayı ile ilgisi olmayıp, psikolojik tedavi gören Erim'in cinnet halinde olayı gerçekleştirdiği değerlendirilmektedir. Görev başında şehit olan personellerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı diler, yaralı olan personelimize acil şifalar dileriz.".