BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,61
ALTIN 2.386,90
HABER /  MEDYA

Zaman muhabiri sevinçten dört köşe oldu

Danimarka'da Cumhurbaşkanı Gül'e sorduğu olay soruyla tartışılan Zaman muhabiri o anları twitter'da böyle anlattı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sorduğu soruyla zor durumda bıraktığını iddia eden Zaman muhabiri Hasan Cücük, twitter'da tebrikleri kabul etti.

Bir takipçinin "Gozume girdin 4x90 olmus. Cankaya noterini kotu morartmissin. Helal." mesajını paylaşan Cücük, "çok tşk ederim sadece gazetecilik vazifemi yerine getirdim" diye karşılık verdi.

"Abi gerçekten çok acayip yaa... Abdullah Gül'ü ilk kez böyle gördüm. Utanmış", "Cüce adama büyük soru sormuşsun sayın Cücük. Tebrikler" türünden çok sayıda mesaj paylaşan Cücük, sadece gazetecilik vazifesini yerine getirdiğini iddia etti.

Muhabir o anların videosunu twitter hesabında paylaşırken "Danimarka Başbakanı'nın Hizmet hareketine yapılan hakaretleri duyduğu an yaşadığı şokun videosu" diye yazdı.

TOPLANTIDA NELER OLDU?

Türkiye'de hükümetle cemaat arasındaki tartışmaları 'İslamofobi' olarak yorumlayan Zaman muhabiri gündeme oturdu. Dershane yasasını onaylayan ve "Türkiye'de paralel yapı var" diyen Gül, Danimarka'da Zaman gazetesi muhabirinin eleştiri oklarından kurtulamadı. 

Danimarka'da temaslarda bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kopenhag'da Danimarka Başbakanı Helle Thorning Schmidt ile bir basın toplantısı düzenledi.

BAŞBAKANIN NEFRET SÖYLEMİ TÜRKİYE'NİN İSLAMOFOBİYLE MÜCEDELESİNE ZARAR VERİR Mİ?

Açıklamaların ardından Gül ve Schmidt soru-cevap kısmına geçti. Zaman gazetesi muhabiri Hasan Cücük, Cumhurbaşkanı Gül'e uzun bir soru sordu. Cücük'ün uzun sorusu şöyleydi:

"Yaptığınız görüşmede Avrupa'da büyüyen İslamafobi'ye dikkat çektiğinizi söylediniz. Türkiye İslamofobi'de ön saflarda yer alan bir ülke. Ancak son zamanlarda sayın Başbakan'ın hizmet hareketi dediğimiz dini bir gruba karşı kullandığı nefret söylemi 'çete, örgüt, ajan, virüs' gibi şeyler İslamofobik çevrelerin Avrupa'da kullanmadığı terimler. Türkiye bir taraftan İslamofobiyle mücadele ederken bir taraftan kendi içinde bu tür söylemler kullanması Türkiye'nin mücadelesine bir zarar verir mi, bu konudaki görüşünüzü rica edecektim"

İKİSİ FARKLI KONULAR

Abdullah Gül, Zaman muhabirini iki konunun birbirinden ayrı olduğu konusunda uyararak şöyle cevap verdi:

"Birisi tabii Müslümanların azınlıkta yaşadığı ülkelerde yabancı düşmanlığı ve İslamofobi gibi ayrı bir kontekste olan bir konu. Diğeri ise siyasetin Türkiye'de karşılaşılan problemler. Onlarla ilgili bir konu. Birbirinden ayırmak gerektiği kanaatindeyim."

TWITTER'DA TEBRİKLERİ KABUL ETTİ
Sorusunun bir gazetecilik başarısı olduğunu iddia eden Hasan Cücük, daha sonra twitter'daki @HasanCucuk hesabından soru sorulduğu sırada Cumhurbaşkanı Gül ve Danimarka Başbakanı'nın fotoğraflarını paylaşarak asıl amacının Cumhurbaşkanı'nı zor durumda bırakmak olduğu yönünde yorumlar paylaştı.

DANİMARKA BAŞBAKANI CAMİAYA HAKARETLİ DUYUNCA ŞAŞKINA DÖNMÜŞ

Abdullah Gül'ün cevabı için "Cb topu çevirdi, ikisi farklı dedi" diyen Cücük, "Önemli olan Danimarka Başbakanı'nın yüz ifadesiydi" dedi.

Ardından da şu ifadeleri kullandı:

"Danimarka BB'nın Camiaya karşı yapılan hakaretleri duyduğu andaki şaşkınlık ifadesi herşeyi anlatıyor. "

DAHA BUNLAR İYİ GÜNLERİ

Cemaat üyelerinin twitter'daki tebriklerini de kabul eden Cücük, bir takipçisinin "abi ağzınıza sağlık.rezil olmuş yine Avrupa'ya.daha bunlar iyi günleri.insan içine çıkamaz ourlar kendi yaptıklarından ötürü." Yorumuna da "ARO (Allah Razı Olsun) abi" diye cevap verdi.

screen-shot-2014-03-19-at-10.28.35-am.png

İŞTE CÜCÜK'ÜN PAYLAŞTIĞI VİDEO