BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,73
ALTIN 2.434,91
HABER /  EKONOMİ

Fitch Türkiye kararı kredi notu düştü mü?

Fitch Türkiye kararını bugün piyasalar kapandıktan sonra açıklayacak. Peki Fitch Türkiye'nin kredi notunu düşürdü mü?

Abone ol

Küresel piyasalar artan risk iştahı ile genel olarak pozitif bir seyir izlerken, bugün yurt dışında yoğun veri gündemi, yurt içinde ise kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings'in Türkiye değerlendirmesinin piyasaların odak noktasında olacağı belirtiliyor.

Yurt içinde kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings'in piyasalar kapandıktan sonra açıklanması beklenen Türkiye değerlendirmesinin piyasaların odak noktasında olacağını ifade eden analistler, şu dakikalarda 35,10 dolar seviyelerinden işlem gören Brent petrolün varil fiyatının 35 doların üzerinde kalması durumunda risk iştahının artabileceğini kaydediyor.

Ekonomistler, Fitch'in Türkiye değerlendirmesinde kredi notunu ve durağan görünümü değiştirmeyeceğini tahmin ediyor.

fitch türkiye kararı kredi notu düştü mü

ASH: DEĞİŞİM BEKLEMİYORUM

Nomura Gelişen Ülkeler Direktörü Tim Ash, gün konuyla ilgili geçtiği notta, Fitch'ten Türkiye'ye yönelik not değişimi beklemediğini ifade etti.

Ash, “Fitch Türkiye ile ilgili son kararını açıklayacak. Ben bir değişiklik yapmalarını beklemiyorum. Fitch şu anda Türkiye’yi BBB- seviyesinde tutuyor. Fitch, en son Türkiye’nin notunu Kasım 2012’de BB+ seviyesinden revize etmişti” dedi. 

ÖKTE: İNDİRİME GİTMEYECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ

TEB Yatırım Stratejisti Işık Ökte, "Fitch Türkiye’yi en düşük yatırım yapılabilir not BBB- ve ‘’Durağan’’ görünümde değerliyor. Cuma günkü gözden geçirmede, Fitch’in not ya da görünüm indirimine gitmeyeceğini düşünüyoruz. OrtaDoğu’da artan jeopolitik riskler dışında, bir not ya da görünüm indirimi için, Türkiye’de makro-ekonomik bazda negatif bir gelişme olmadığı görüşündeyiz" dedi. 

HSBC Türkiye Hazine Başkanı Fatih Keresteci, sabah geçtiği notta, "Fitch halihazırda Türkiye'yi yatırım yapılabilir ülke olarak notlarken not görünümünü de durağan şeklinde tutuyor. Bizim beklentimiz bu tabloda herhangi bir değişiklik olmayacağı yönünde. Ancak piyasalarda görünümün olumsuza çekilebileceği yönünde bazı öngörüler var. Gece saatlerinde gelmesi beklenen kararın Türk mali piyasaları üzerindeki olası yansımalarını Pazartesi gününden itibaren görebileceğiz" yorumu yaptı.