BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Firefox 7 Beta aşamasına geldi

Artık pek heyecan vermese de Firefox'un yedinci sürümünün Beta'sı yayınlandı

Abone ol

Artık pek heyecan vermese de Firefox'un yedinci sürümünün beta'sı yayınlandı.

Artık hangi sürümün geliştirildiğini, sistemimizde hangi sürümün kurulu olduğunu karıştırır olduğumuz şu günlerde Mozilla çalışanları Firefox için çalışmaya devam ediyor. Eylül ayında final sürümünün çıkması beklenen Firefox 7’nin Beta sürümü de yayınlandı

ShiftDelete.Net okurları arasında da Firefox’un minör iyileştirmeler yapmasına karşın majör sürüm yükseltme seçeneğine gitmesi hala tartışma konusu. Firefox 7 ile birlikte kullanıcılara pek çok yenilik sunuluyor. Son sürümde özellikle kararlılık konusuna bir hayli değinilmiş. Bunun dışında bellek kullanımıyla ilgili de geliştirmelere devam edilmiş.

Firefox Beta ile birlikte gelen yeniliklerden bazıları şunlar:

Yeni gerçekleme arka ucu sayesinde Windows sistemlerinde Canvas işlemleri daha da hızlandırılmış Yerimi ve parola değişimleri Firefox Sync kullanırken eş zamanlı olarak güncelleniyor. Text-overflow:ellipsis desteği eklenmiş Web Timing desteği eklenmiş Gelecek Firefox sürümlerinin daha da geliştirilmesi için performans verilerinin Mozilla’ya gönderilmesi için yeni bir sistem eklenmiş. Bu özelliği gerekli eklentiyi kurarak etkinleştirmek mümkün.