BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Fırça yiyen CHPli vekilin tepkisi

Kapkaca uğrayan CHP'li vekil Damla Gürel çantasını isteyen polisten 'şov yapma' cevabını alınca ne yaptı?

Abone ol

İstanbul'da yaşanan kapkaç olaylarına bir yenisi daha eklenirken, kapkaççıların hedefinde bu kez kadın bir milletvekili vardı. Kapkaççılar durdurdukları aracın camını kırarak CHP İstanbul milletvekili Damla Gürel'in çantasını alıp kaçtı.

Milletvekili olayın şokunu uzun süre atlatamadı. Asıl hikaye de bundan sonra yaşandı. Olay yerine gelen polis mağdurun milletvekili olduğunu bilmiyordu. Çantasının bulunmasını isteyen milletvekiline polis "Kameralar önünde şov yapma" diye çıkıştı.

Gürel polisin daha sonra kendisinden özür dilediğini belirtti. Sabah yazarı Metehan Demir, dersiniz. Herkes kapkaç kurbanı Gürel'den verilen talimatla polisin sürgüne gönderileceğini düşündü. Oysa Gürel, Bakan Aksu'dan polise dokunmamalarını istedi.

Gürel'in hedefinde kendisini aramayan İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah vardı. Gürel Aksu'dan "Ama ille de bir şey yapmak istiyorsanız, artık bu ilin emniyet müdürünü değiştirin. Çünkü, İstanbul artık kadınların sokağa çıkmaya korktuğu, insanların canının malının tehdit altında olduğu kâbus bir şehir haline geldi" cevabını verdi.