BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Fırat Arslan dünya şampiyonluğuna yürüyor

Yarı ağır sıklet boksörümüz Fırat Arslan, önümüzdeki hafta Almanya’da çıkacağı dünya şampiyonluğu maçına, antrenörü Fritz Sdunek’in nezareti...

Abone ol

Yarı ağır sıklet boksörümüz Fırat Arslan, önümüzdeki hafta Almanya’da çıkacağı dünya şampiyonluğu maçına, antrenörü Fritz Sdunek’in nezaretinde hazırlanıyor.
Alman antrenör, Fırat Aslan’ın kendisin arayarak birlikte çalışmak istediğini bildirdiğinde çok sevindiğini belirterek, “Çünkü kendisi dünya şampiyonu ve boks camiasında ekibine de çok önem veren birisi olarak bilinir. Hemen gece saat 03.00’da atlayarak kendisinin yanına gittim. Konuştuk, görüştük ve bugün Fırat’ın ekibiyle birlikte mutlu bir mücadelenin içerisindeyiz. Fırat’ta hem spor ve hem kişilik ahlakı olarak çok sevdiğim birisidir bu yüzden teklifi fazla düşünmeden kabul ettim" dedi.

“RAKİBİ RAHAT BIRAKMAYACAĞIZ”
Almanya’da dünya boks şampiyonluk maçı için özel teknikler denediklerini anlatan Sdunek, “Bakın buradan hepsini açıklamam mümkün değil, çünkü rakipte boş durmuyor ve demeçlerimizi takip ettiriyor. Ancak şu kadarını söyleyebilirim. Maç içerisindeki taktiğimiz ise sürekli olarak saldıracağız. İsteyen taraf biz olacağız. Rakibi rahat bırakmayacağız ve buldozer gibi üzerine, üzerine giderek baskı altına alacağız” diye konuştu.

“RAKİBİ ÇOK İYİ TANIYORUM”
Antrenör Fritz Sdunek, ağır sıklet boksörü Fırat Aslan’a inandığını ve kapasitesini bildiğini vurgulayarak, “Öncelikle antrenmanlarımız sırasında herhangi bir aksilik ve sakatlık olmaması bizim için çok önemli. Fırat ile olimpiyat şampiyonluğu ve defalarca dünya şampiyonlukları bulunan Kübalı Juan Carlos Gomez’i getirerek sparring dövüşleri yaptırıyoruz. Ben geçtiğimiz yıl rakibin karşısına bir kez daha Alexander Alekseev ile çıkmıştım. Yani rakibi çok iyi tanıyorum. Bu kez rakip Kübalı Hernandez’i yeneceğimizden eminim” şeklinde konuştu.

“BEN BU KEZ DURUMU 2-3 YAPMAK İSTİYORUM”
Kendisi gibi boks antrenörlüğü yapan Alman Uli Wegner ile arasındaki ezeli rekabete de değinen Sdunek, “Bakın dünya medyasında bu konu hakkında çok yazılıp çiziliyor. Ben fazla spekülasyona girmek istemiyorum. Uli Wegner ile bugüne kadar çıktığımız maçlardan birini ben kazandım, birisi berabere bitti ve üç tanesini de Wegner kazandı. Ben bu kez durumu 2-3 yapmak istiyorum bu yüzden de bu maç benim için ayrı bir önem taşıyor” açıklamasında bulundu.
16 Ağustos Cumartesi gecesi Almanya’nın Erfurt kentinde gerçekleştirilecek olan karşılaşma, Kanal Türk’ten naklen yayınlanacak. Bu önemli maç dünya çapında başta Amerika olmak üzere yüzün üzerinde ülkeden naklen gösterilecek. Türk profesyonel boks tarihinde ilk dünya şampiyonluğunu kazanan boksör Fırat Arslan, bu maçı alması durumunda yine boks tarihindeki ikinci dünya şampiyonluğunu eline geçirmiş olacak. Fırat Aslan bu maçı kazanırsa aynı zaman da en yaşlı dünya şampiyonu olarak dünya tarihine geçecek.
(İHA)