BIST 10.046
DOLAR 32,25
EURO 34,64
ALTIN 2.412,15
HABER /  GÜNCEL

Firari sanığın mezarı açılıyor

Sivas olaylarının 1 numaralı sanığı olarak 18 yıldır aranan ve hafta başında Sivas'ta öldüğü iddia edilen Cafer Erçakmak'ın mezarı açılıyor

Abone ol

2 Temmuz 1993 tarihinde Pir Sultan Abdal etkinlikleri içen kente gelen misafirlerin konakladığı Madımak Oteli'nin ateşe verilmesi sonucu çıkan ve 35 aydın, 2 otel görevlisi ve 2 gösterici olmak üzere 37 kişinin öldüğü olayların kışkırtıcısı olduğu iddia edilen dönemin Refah Partili Belediye Meclis üyesi Cafer Erçakmak'ın ölümü sonrası başlayan süreç çerçevesinde mezarın açılması işlemine başlandı.

Mahkeme sürecinin davalıları adına Avukat Şenal Sarıhan tarafından Ankara 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne yapılan başvuru sonucu ölen kişinin Erçakmak olup olmadığının belirlenmesi için mezarın açılması istenmişti.

Başvuruyu kabil eden Ankara 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nin Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdiği müzekkere doğrultusunda bu sabah saat 08.00 itibari ile polis ekipleri mezarlık alanında çalışma başlattı.

Olay yerine gelen ekipler, Cafer Erçakmak'ın mezarının bulunduğu geniş bir alanı güvenlik şeridi ile kapattı. Açılacak mezarın etrafı da branda ile kapatıldı.

Cumhuriyet Savcısının olay yerine gelmesiyle birlikte mezarın açılması işleminin başlayacağı öğrenildi. Cafer Erçakmak Interpol tarafından kırmızı bültenle aranırken, hafta başında Sivas'ta yakınları tarafından gizlice toprağa verilmişti.