BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,07
ALTIN 2.472,97
HABER /  GÜNCEL

Şikede kafaları karıştıran çelişki

Futbolda şike iddiaları kapsamında tutuklanan İbrahim Akın ve İskender Alın'ın ifadelerine ilişkin çelişkili bilgiler geliyor

Abone ol

İstanbul Büyükşehir Belediyespor'lu İbrahim Akın ve İskender Alın'ın savcılık ifadeleri kafa karışıklığı yarattı. Bir iddiaya göre Akın ve Alın şikeyi itiraf etti diğer bir iddiaya göre ise savcılıkta tüm iddiaları reddettiler.

FANATİK: İTİRAF YOK

Fanatik'in ulaştığı savcılık ifadelerine göre, İbrahim Akın ve İskender Alın şike yaptıkları iddialarını reddetti ve Beşiktaş maçında gerektiği gibi oynadıklarını söylediler.

Fanatik'in ulaştığı ve iki ismin verdikleri iddia edilen o ifadeler...

İBRAHiM AKIN: Ne şikesi kardeşim. Çıktım, oynadım. Beşiktaş'a bir gol attım, bir de asist yaptım.

İSKENDER ALIN: Kupa finalinde terimin son damlasına kadar oynadım. Sakatlandığım için oyundan çıktım. Menajerim Yusuf Turanlı da bana maçtan önce, 'Rahat ol' dedi.

TAYFUR HAVUTÇU: Hazırladığım transfer listesinde iki oyuncunun da adı vardı. Bu listeyi yönetime verdim. O zaman Belediye henüz kupada rakibimiz bile olmamıştı. Finalden önce menajer Yusuf Turanlı, 'İki oyuncunun transferini konuşalım' dedi, 'Şimdi ortam uygun değil, yanlış anlaşılır'diyerek geri çevirdim.

SERDAR ADALI: Görüşmelerimde sadece transfer görüşmesi yaptım. Şike teklifi gibi bir durum söz konusu değil.

Önceki gece şike soruşturması kapsamında tutuklu yargılanmak üzere Metris Cezaevi'ne gönderilen ve savcılık sorgusunda şike yaptıkları yönündeki suçlamaları kabul eden İbrahim Akın'ın ifadesi ortaya çıktı..

TAKVİM'E GÖRE ŞİKE İTİRAFI VAR

Takvim gazetesinin bugün sayfalarına taşığıdı iddialar ise kafaları karıştırdı. Savcılıkta verildikleri iddia edilen ifadelere göre, İbrahim Akın şunları söyledi:

"Türkiye Kupası finali öncesinde Beşiktaş Teknik Direktörü Tayfur Havutçu beni aradı.. Beni Beşiktaş'ta görmek istedikleri söyledi..Tayfur hoca aracılığıyla Beşiktaş Asbaşkanı Serdar Adalı ile temasa geçtim. Serdar Adalı bana şike teklifi yaptı. Çok düşündüm ve ardından kabul edeceğimi söyledim.

BEN ATLARA ÇOK DÜŞKÜNÜM

Ben atlara çok düşkünüm. Serdar Adalı'dan bir İngiliz tayı istedim. Türkiye Kupası karşılaşmasından bir gün önce 9 Mayıs'ta Beşiktaş Protokol Müdürü Ahmet Ateş ile bizim takımın kamp yaptığı Kayseri Hilton Otel'de buluştum. Ateş, bana Hilton Oteli'nde 3 yaşındaki İngiliz tayının evraklarını hediye etti.

Kendisine teşekkür ettim. Ertesi gün de maça çıktım. Zaten bu olaydan sonra da Tayfur Havutçu, menajerim Yusuf Turanlı'yı arayıp "Beni mutlaka takımda görmek istediğini söyleyip bize mesaj yolladı" ifadelerini kullandı.

FENER'DEN DE ALMIŞ!

Büyükşehir'de başarılı bir sezon geçiren İbrahim Akın, Beşiktaş'a transfer olmayı hayal kurarken kendini bir anda Metris Cezaevi'nde buldu.. İbrahim Akın'ın Fenerbahçe maçında da gol atmamak 100 bin dolar aldığı iddia edilmiş ve Akın bunu da itiraf etmişti...

Yusuf Turanlı, Etiler Nispetiye'de poşet içindeki parayı İbrahim Akın'a teslim etti Otomobille uzaklaşan golcü küfürlü bir şekilde sevincini dile getirdi.