BIST 11.053
DOLAR 32,20
EURO 35,04
ALTIN 2.503,08
HABER /  GÜNCEL

Fındık harmana çıktı

Düzce'nin Akçakoca ilçesindeki fındık üreticileri mahsulünü harmanlamaya başladı.

Abone ol

Türkiye genelinde fındığın yüzde 12'sinin üretildiği Düzce'nin Akçakoca ilçesinde üreticiler mahsulünü harmanlamaya başladı.

Akçakoca Ziraat Odası Başkanı Levent Şahin, yaptığı açıklamada, 8 bin ailenin geçimini fındıktan sağladığı ilçede, 220 bin dönüm fındık arazisi bulunduğunu bildirdi.
İlçenin yıllık fındık rekoltesinin 32 bin ton olduğunu ve Türkiye genelinde yüzde 12'lik bir yere sahip olduğunu ifade eden Şahin, şu anda fındık üreticilerinin mahsullerini harmanlamaya başladığını söyledi.

Şahin, üreticilerin fındık fiyatlarının belli olmamasından dolayı ürününü satmakta tereddüt ettiğini dile getirerek, şunları kaydetti: “Fındık fiyatlarının belli olmaması çiftçileri zor durumda bırakıyor. Benim üreticiye önerim fındığını ihtiyacı kadar satsın. Tüccarlar fındığı 2,5 YTL'den almaya başladı. Üreticiler bu fiyattan fındığını satmayı düşünmüyor, ancak ürününü toplatmak için işçi tutanlar borçlu oldukları için fındıklarının bir bölümünü bu fiyattan satmak zorunda kalıyor.”
Akçakoca'da fındık üreticiliği yapan vatandaşlar ise geçen yılın mahsulünün parasını dahi alamadıklarını ve bu nedenle zor durumda olduklarını bildirdiler.