BIST 10.151
DOLAR 32,38
EURO 34,69
ALTIN 2.397,33
HABER /  GÜNCEL

Finalin adı Liverpool-Milan

Şampiyonlar Ligi'nde finalin adı belli oldu. Liverpool'den sonra Milan da final vizesini aldı. Milan ve Liverpool, İstanbul'da kupa için kozlarını paylaşacak.

Abone ol

İşte Şampiyonlar Ligi'nde dev finalin adı: Liverpool-Milan.. İlk finalist Liverpool'un ardından, favorilerden Milan ecel terleri döktüğü maçta PSV Eindhoven'a 3-1 yenilmesine rağmen finale adını yazdırdı.. Avrupa'nın en büyüğü 25 Mayıs'ta İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'nda belli olacak..

Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde ikinci finalist, İtalya'nın AC Milan Takımı oldu.

Hollanda'nın Eindhoven kentindeki Philips Stadı'nda oynanan yarı final rövanş maçında İtalyan ekibi, PSV Eindhoven'a 3-1 yenilmesine karşın, ilk maçtaki 2-0'lık galibiyetin avantajıyla finale adını yazdırdı.

Karşılaşmada baştan sona üstün bir oyun sergileyen PSV Eindhoven, 9. dakikada Park'ın golüyle 1-0 öne geçti ve devre bu skorla sona erdi.

İkinci yarıda da baskılı oyununu sürdüren evsahibi ekip, 65. dakikada Cocu'nun kafa golüyle beraberliği yakaladı. Rakip kalede sayısız gol fırsatı yakalayan ancak bunları skora yansıtamayan Hollanda ekibi, maçın uzatma dakikaları oynanırken, Ambrosini'nin kafa golünü engelleyemedi ve durum 2-1 oldu. PSV Eindhoven, oyuna başlar başlamaz Cocu'nun filelere gönderdiği topla farkı tekrar 2'ye çıkarsa da 3-1'lik skor tur için yeterli olmadı ve AC Milan, finalde İngiltere'nin FC Liverpool takımının rakibi oldu.

Şampiyonlar Ligi final maçı 25 Mayıs Çarşamba günü, İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yapılacak.

KAYNAK: www.ajansspor.com