BIST 10.723
DOLAR 32,18
EURO 34,96
ALTIN 2.426,02
HABER /  MAGAZİN

Film şarkıları ünlerini gölgeledi!

Bu yıl vizyona giren Türk filmlerinde oyuncuların söylediği şarkılar olay oldu. Bir çok ünlü sanatçının söylediği yarkılar dillere destan oldu

Abone ol

Türk sinema tarihinde ilkler yaşanıyor. Birçok ünlü sanatçının film şarkıları müzizyenleri geçerken kendi kimliklerinin de önüne çıktı. Şarkılar filmlerin lokomotifi oldu.  İşte o sanatçılar ve filmelir ile şarkıları:

CEM YILMAZ: 'Av Mevsimi'nde 'İdris' adında bir polisi canlandıran ünlü komedyen Cem Yılmaz, filmde söylediği 'Hayde' türküsüyle uzun süre konuşuldu. Film gişede duraklamaya girdiği dönemde, şarkının söylendiği sahne internete verildi. Film tekrardan canlanarak 2 milyon barajını geçti. Yılmaz daha önceki filmlerinde de şarkı söylemeyi çok seviyordu. 'Her şey Çok Güzel Olacak'da Mazhar Alanson ile filmle aynı adı taşıyan şarkıyı seslendiren Yılmaz'ın en büyük bombası ise Ata Demirer'in 'Eyyvah Eyvah 2'  filminde patlattığı şarkıyı Hokkabaz filminde söylemiş olması. Ancak o dönemde bu şarkı çok ilgi çekmemişti.

ÖZGE BORAK: 'Eyyvah Eyvah 2' filminde ise Demet Akbağ ve Ata Demirer'in yanı sıra Özge Borak da sesinin güzelliğini herkese gösterdi. Borak filmde, 'Uçun Kuşlar İzmir'e Doğru' adlı şarkıyı seslendirdi. Güzel oyuncunun müzik performansı çok beğenildi.

MELTEM CUMBUL:Ünlü oyuncu Multem Cumbul, Şener Şen ile birlikte başrolünde oynadığı Gönül Yarası filminde seslendirdiği Etek Sarı isimli şarkısıyla o döneme damgasını vurmuştu. Cumbul, internet arama motoru google'da aratanlar listenin ilk sırasında yer aldı.

MEHMET GÜNSUR: Ömer Faruk Sorak'ın yönetmenliğini üstlendiği 4 Şubat'ta vizyona giren, Aşk Tesadüfleri Sever filminin en büyük sürprizi Mehmet Günsur'un seslendirdiği Eylül Akşamı şarkısı oldu. İki haftada internette 1 milyon tıklanan şarkının söz ve müziği Bülent Ortaçgil'e ait.

DENİZ ÇAKIR: 'Ya Sonra' filminin iki başrol oyuncusu Özcan Deniz ve Deniz Çakır, filmle aynı adı taşıyan ve yıllar önce Ajda Pekkan'dan dinlediğimiz 'Ya Sonra'yı seslendirdi. Deniz Çakır sesi ile dinleyenleri şaşırttı. İkili şarkıya klip bile çekti.

OLGUN ŞİMŞEK: Kapalıçarşı dizisinde Olgun Şimşek'in söylediği 'Üflediler Söndüm' şarkısı büyük beğeni topladı. Katıldığı her programda mutlaka bir parça seslendiren Şimşek, sesiyle de beğeni topluyor.