BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,91
ALTIN 2.438,69
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Film devri bitiyor 4K devri başlıyor

Sinemalarda bu yıl sonuna kadar 35mm film dağıtımı sona erecek. Yeni 4K Dijital Projeksiyon teknolojisiyle zengin detay ve renk izleyiciye büyük keyif yaşatacak.

Abone ol

Film sektörü gelecekte tamamen dijitale geçeceğinin sinyallerini verirken, dünyanın dört bir yanındaki stüdyolar filme kıyasla gelişmiş güvenliği ve düşük dağıtım maliyetleri nedeniyle bu platforma geçiyor. Bu değişimde Türkiye başı çekiyor: Selüloit dağıtım 2015 yılında tamamen sona erecek.

35 mm film çok yakında Türkiye'deki sinemalar ve izleyiciler için tarih olacak ve dijital projeksiyona geçiş zorunlu hale gelecek. İlk dijital projektörünüzü seçerken düşük çözünürlüklü 2K'ya mahkum olan projektörler yerine gerçek 4K çözünürlükte dijital filmleri okuyabilen ve yansıtabilen bir model seçmek için birçok neden var.

film-devri-bitiyor-4k-devri-başliyor.20150911150753.jpg

"18 BİN AŞKIN SİNEMADA KULLANILIYOR"

4Kprojeksiyon alanında ürünler ve çözümler sunan Sony Dijital Sinema 4K İş Geliştirme Müdürü Tim Potter, sinema sektörünün son yıllarda kademeli olarak 35mm filmden uzaklaştığını belirterek şunları söylüyor:

“Tüketicilerin artık daha istisnai görüntü kalitesi aradığı bugünlerde, tüketici dünyasına 4K’nın gelişi ile sinemada da 4K’ya olan talebin arttığını görüyoruz. Her geçen gün daha fazla film sıradan HD’ye göre daha fazla detay sunan 4K standardında çekiliyor, dağıtılıyor ve yansıtılıyor.

Bugün, önde gelen zincirlerden küçük bağımsız salonlara kadar 18.000’i aşkın sinema müşterilerine bu deneyimi sunmak üzere Sony 4K Dijital Sinema projektörleri kullanıyorlar."
film-devri-bitiyor-4k-devri-başliyor.jpg
4K ekosistemi hızla genişliyor. Sinema sektöründe dijitalin yaygınlaşmasına paralel olarak 4K bilinci hem sinemalarda hem de evlerde artıyor. Günümüz HD TV'lerinin dört katından fazla çözünürlük sunan 4K, daha etkileyici, dinamik bir görüntüleme deneyimini garanti ediyor.