BIST 10.206
DOLAR 32,34
EURO 34,89
ALTIN 2.378,40
HABER /  DÜNYA

Filistinde intihar ordusu

Filistin'dekiEl Aksa Şehitleri Tugayı, kadınlardan oluşan intihar ordusu kurdu!

Abone ol

Filistin'deki silahlı gruplardan El Aksa Şehitleri Tugayı, İsrail'e karşı intihar eylemleri düzenlemek amacıyla 100'den fazla kadından oluşan yeni bir birim kurdu.

Gazze'de basın mensuplarına açıklama yapan El Aksa Şehitleri Tugayı'nın kadın sözcüsü Ümmü El Abid, El Aksa Şehitleri Tugayı'nın, Gazze Şeridi, Batı Şeria ve Kudüs'te 100'den fazla kadından oluşan yeni birim kurduğunu açıkladı.

Yüzü maskeli kadınlarla açıklama yapan Ümmü Abid, ''kendilerine daha fazla sayıda kadın intihar eylemcisinin katılımını beklediklerini'' ifade ederken, yeni birimin Gazze Şeridi'ndeki İsrail saldırılarına ve suçlarına karşı İsrail'e saldırıya hazırlandıklarını da söyledi.

2000 yılı eylül ayından bu yana Filistinli kadınların 7 intihar eyleminde 37 kişinin öldüğü, 250'den fazla kişinin de yaralandığı belirtiliyor. 2003 yılı ekim ayında, İslami Cihad üyesi Ceninli Hanadi Jaradat adlı Filistinli kadın, Hayfa'daki Maksim Lokantası'nda kendisini havaya uçurmuş ve lokantada bulunan 21 kişi patlamada ölmüş, 48 kişi de yaralanmıştı. İsrail'de intihar eyleminde bulunan 7 kadının 4'ünün El Fetih, 1'inin Hamas ve 2'sinin de İslami Cihad üyesi oldukları ifade ediliyor. El Aksa Şehitleri Tugayı, El Fetih Partisi'nin silahlı kanadı.