BIST 10.159
DOLAR 32,20
EURO 35,07
ALTIN 2.469,37
HABER /  GÜNCEL

Filipinlerde valiye bombalı saldırı

Filipinlerin güneyinde gerçekleşen ve en az bir kişinin ölümüne neden olan bombalı saldırıdan bölge valisi sağ kurtuldu.

Abone ol

Filipinlerin güneyinde gerçekleşen ve en az bir kişinin ölümüne neden olan bombalı saldırıdan bölge valisi sağ kurtuldu.

Haberlere göre, arabaya konan bomba patladığında vali Esmael Mangudadatu, destekçileriyle birlikte Mindanao adasında bir lokantaya gidiyordu.

Vali Mangudadatu, iki yıl önce siyasi rakiplerinin gerçekleştiği saldırıda aralarında eşinin de olduğu aile üyelerini kaybetmişti.

Saldırılarda Mangudadatu'nun 57 destekçisinin yanı sıra seçim kampanyasını izleyen gazeteciler de öldürülmüştü.

AP haber ajansına açıklama yapan emniyet müdürü Sultan Kudarat, patlamada ölen kişinin yoldan geçen biri mi yoksa valinin konvoyundakilerden mi olduğunun henüz belli olmadığını söyledi.

Mangudadatu, kendisine eşlik eden konvoyda gazetecilerin de olduğu ancak henüz yaralananlar arasında basın mensuplarının olup olmadığının bilinmediğini de ifade etti.

Vali, ABS-CBN televisyon kanalına yaptığı açıklamada "Patlama çok güçlüydü ve konvoydaki arabalardan birinin alev aldığını gördüm" dedi.

Saldırı henüz herhangi bir grup tarafından üstlenilmedi.

Mangudadatu, saldırı sonrası yaptığı açıklamada polis ve orduyu şiddeti önlemek için sert önlemler almakla yetkili kılan olağanüstü hal ilanının bu nedenle kaldırılmaması gerektiğini söyledi.