BIST 9.998
DOLAR 32,37
EURO 34,87
ALTIN 2.399,28
HABER /  GÜNCEL

Bartholomeos Kur'an ayeti okudu

Fener Rum Patriği Bartholomeos Sumela Manastırı'nda yaptığı konuşmada Hz. Meryem'i Kuran-ı Kerim ile anlattı.

Abone ol

Fener Rum Patriği Bartholomeos, 88 yıl aradan sonra Sümela Manastırı'nda düzenlenen ikinci ayin töreninde Kuran-ı Kerim'deki Al-i İmran suresinden örnek verdi. Barış ve kardeşlik çağrısı yaptı. Başbakan Erdooğan ve Bakan Günay'a teşekkür ettiği konuşmasında Bartholomeos Kuran-ı Kerim'den ayet okudu:

"Sevgili Müslüman kardeşlerimiz. Tarihi Sümela Manastırı’nda bu sene de gelip dua etmeyi bize nasip eden Allah’a hamdolsun. Bu konuda anlayış ve hassasiyetleri için hükümetimize ve özellikle sayın Başbakanımıza, Sayın Kültür ve Turizm Bakanımıza şükranlarımız sunmayı borç biliyoruz. Hazreti Meryem, hem Müslümanlar hem de Hıristiyanlar için özel bir anlam ifade etmektedir. O, Al-i İmran suresinde belirtildiği gibi, ’Allah’ın seçtiği, tertemiz ve bütün kadınlardan üstün kıldığıdır.’ Geçen sene idrak ettiğimiz ayin, müstesna güzelliğe sahip bu mekanda sevgi ve dostluk hisleriyle buluşmamız, bir ve tek olan Allah’a dua etmiş olmamız eminim ki herkes için bir mutluluk vesilesi olmuştur. Dolayısıyla hükümetimizin bu meyandaki kararının ne kadar doğru ve gerçekçi olduğu ispatlandı. Biz bu toprakları paylaşan Müslüman ve Hıristiyanlar ve yurtdışından gelen Ortodoks misafirlerimiz geçen sene de, bu sene de Meryem ananın yüksek huzurunda toplandık ve memleketimizde ve dünyada daimi barışın, dayanışmanın ve hüsniniyetin tesisi için dua ettik."

KATILIM AZ OLDU

Sümela Manastırı’nda Meryem Ana’nın göğe yükseldiğine inanılan 15 Ağustos’ta düzenlenen ayine, 88 yıl aradan sonra ilk kez geçen yıl izin verilmişti. Geçen yıl yine Bartholomeos’un yönettiği ayine katılım oranı yüksek olurken, bu yıl manastır içinde yer yer boşluklar göze çarptı. Manastıra giren herkes tek tek aranırken, Trabzon Valiliği’nin dağıttığı kartları taşıyan 100’ü görevli ve gazeteci olmak üzere 600 kişi manastır içinde ayini izledi.