BIST 10.267
DOLAR 32,26
EURO 34,78
ALTIN 2.412,62
HABER /  SPOR

Filenin aslanları Avrupada lider

Türkiye, Avrupa Voleybol Federasyonu (CEV) Avrupa Ligi B Grubu 2. Etap ikinci karşılaşmasında Beyaz Rusya'yı 3-1 yenerek, grupta liderliğe yükseldi.

Abone ol

Atatürk Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmanın ilk setini 25-19 kazanan Türkiye, 1-0 öne geçti. Beyaz Rusya, 2. seti 25-17 kazanıp skora dengeyi getirse de, Ay-yıldızlı milliler 3. seti 26-24 ve 4. seti 25-21 kazanarak, salondan 3-1 galip ayrıldı. Türkiye, bu sonuçla hem Beyaz Rusya'da 3-2 yenildiği rakibinden rövanşı aldı, hem de 5 maçta 4 galibiyete ulaşarak grupta liderliğe yükseldi.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısına katılan Türkiye A Milli Erkek Voleybol Takımı Baş Antrenörü Fausto Polidori, yeni bir takım olduklarını belirterek, "Göreve yeni geldim. Genç ve yeni bir ekibiz. Bu yüzden zaman zaman maç içinde heyecanlanıyoruz. Maçın son bölümlerinde bu heyecanı üzerimizden attık ve özellikle bloklarda etkili olarak maçı kazandık" diye konuştu.

Milli oyuncular Ender Kıdıoğlu ve Arslan Ekşi, genç ve yeni bir ekip olmalarına rağmen çok iyi sonuçlar aldıklarını ifade ederek, kendi evlerinde oynayacakları son maçta Almanya'yı da mağlup etmek istediklerini söyledi.