BIST 10.740
DOLAR 32,22
EURO 35,01
ALTIN 2.513,50
HABER /  GÜNCEL

Fikriye halasının mezarını sordu

Ata'ya aşık oldu evlenemeyince de intihar etti denilen Fikriye Hanım'ın yeğeni yetkililere sordu

Abone ol

Fikriye Hanım'a ait özel eşyalar, hayatta kalan tek yakını olan yeğeni Hayri Özdinçer tarafından TCDD'ye bağışlandı. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Özdinçer'den eşyaları teslim aldı.

Bağışlanan eşyalar arasında, Fikriye Hanım'ın kırlenti, yatak örtüsü, udu, Atatürk'ün Şam'dan Fikriye Hanım'a getirdiği tepsi ile çeşitli fotoğraflar yer alıyor. Ulaştırma Bakanı Yıldırım, Atatürk'ün, kaldığı ve 1964'ten bu yana müze olarak kullanılan Atatürk Konutu ve Demiryolu Müzesi'nde Fikriye Hanım'ın bir süre kaldığını anımsatarak, eşyaları verdiği için Özdinçer'e teşekkür etti.

ŞİMDİLİK KONUŞMUYOR

Ankara Garı'nda düzenlenen törende konuşan Özdinçer, gazetecilerin bir sorusu üzerine, Fikriye Hanım ile ilgili bazı bilgilerin yayınlandığı ifade edilerek, "Sizde saklı kalan daha çok şey var mı?" sorusunu cevaplarken bazı hikayelerin ve hatıraların bulunduğunu, bunların şu anda açıklanacak şeyler olmadığını kaydetti.

Fikriye Hanım'ın nasıl öldüğü konusunun Türk kamuoyunca çok merak edildiğinin belirtilmesi üzerine Özdinçer, "O konuyla ilgili her şey söylenilmiştir. Söylenilmeyen tek şey halamın gömüldüğü yerdir ve otopsidir. Bu hiç kimseye açıklanmamıştır. Halama ait eşyalar da babama verilmemiştir" dedi. Özdinçer, resmi tarihte Fikriye Hanım'ın intihar ettiği ve faytonda hayatını kaybettiğinin yer aldığının ifade edilerek bunun gerçekliğinin sorulması üzerine, "Bu hususta bir şey söylemeyeceğim" karşılığını verdi.

Kaynak:www.yenisafak.com.tr