BIST 10.106
DOLAR 32,28
EURO 34,89
ALTIN 2.432,66
HABER /  GÜNCEL

FIFA, Dünya Kupası'nda maç saatlerini değiştirmiyor

FIFA, Brezilya'da 12 Haziran-13 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek 2014 Dünya Kupası'nda aşırı sıcaklar nedeniyle maç saatlerini değiştirmeyi ya da maç sırasında dinlenme molası vermeyi planlamadığını açıkladı.

Abone ol

Dünya futbolunu yöneten, Uluslararası Futbol Fedarasyonları Birliği FIFA, Brezilya'da 12 Haziran-13 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek 2014 Dünya Kupası'nda aşırı sıcaklar nedeniyle maç saatlerini değiştirmeyi ya da maç sırasında dinlenme molası vermeyi planlamadığını açıkladı.

Brezilya Futbolcular Sendikası, sıcak ve nem yüzünden oyuncularının sağlık sorunları yaşabileceği kaygısıyla FIFA'dan yerel saatle 13.00'te (Türkiye saatiyle 19.00) başlayacak 24 maçın saatinin değiştirilmesi istemişti.

Sendika ayrıca, her devre için iki dakikalık dinlenme molası verilmesini talep etmişti.

FIFA'nın açıklamasında maçların başlama saatinin 2 yıllık bir çalışma sonunda belirlendiği kaydedildi.

Maç sırasında karar verilecek

Açıklamada FIFA'nın sağlık ekibinin futbolcuların sağlığını korumak için tüm statlardaki koşulları değerlendirdiği, oynanacak 64 karşılaşmada ikişer dakikalık molaya maç sırasında karar verileceği belirtildi.

1994'te ABD'de düzenlenen Dünya Kupası için de benzer kaygılar vardı. Kupa sırasında bazı maçlarda hava sıcaklığı 35 dereceye kadar çıkmıştı.

Aşırı sıcakların Katar'da yapılacak 2022 Dünya Kupası için de sorun olabileceği belirtiliyor.

FIFA, kupayı kış aylarına kaydırma seçeneğini değerlendiriyor.

Brezilya'da Haziran, Temmuz ve Ağustos ayları kış. Ancak kuzey ve kuzeydoğuda maçlara ev sahipliği yapacak 12 kentte havanın yine de sıcak ve nemli olabileceği kaydediliyor.