BIST 10.173
DOLAR 32,32
EURO 35,00
ALTIN 2.447,69
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a diktatör yanıtı

TOBB Genel Kurulu'nda konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın 'diktatör' eleştirilerine yanıt verdi.

Abone ol

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genel Kurulu'na Başbakan Erdoğan ile CHP lideri Kılıçdaroğlu arasındaki 'Diktatör' polemiği damga vurdu.

Başbakan Erdoğan, TOBB Genel Kurulu'nda hitap ederken 'Bana diktatör yakıştırması yapanlar var. Tam karşımda' diyerek eliyle de protokol sıralarında tam karşısında oturan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu işaret etti.

Sinirli bir tonda konuşan Başbakan'ın bu sözleri, eliyle yaptığı işaret CHP lideri Kılıçdaroğlu ile TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu'nu güldürdü. Başbakan Erdoğan, konuşması sonrası salondan ayrıldı. Kürsüye ise Kemal Kılıçdaroğlu çıktı.

Kılıçdaroğlu'nun güldüğü o anlar kameralara yansıdı. TIKLA İZLE

ERDOĞAN'A DİKTATÖR YANITI

Erdoğan'ın salondan ayrılmasını eleştiren Kılıçdaroğlu, "Dinleyemez, cesareti yok" dedi.

Ardından da Erdoğan'a şöyle yanıt verdi:

''Güçler ayrılığı ilkesini reddeden bir kişiye ne denir? Benim için yasama yargı ayak bağıdır diyor. Ne denir buna? Sayıştay raporlarını getirtmeyeceksiniz, anayasal kurumu çalıştırtmayacaksınız, Cumhuriyet Halk Partisi'nin bilbordlara parasını ödeyerek vereceği ilanı yayınlatmayacaksınız, 'yasama ve yargı benim için ayakbağı' diyeceksiniz, sonra bu ülkede demokrasiden söz edeceksiniz, hukukun üstünlüğünden söz edeceksiniz. Bunlar doğru değil değerli arkadaşlar.''