BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Feyzioğlu’na ilk tepki

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, “Yargı kürsülerinin, sivil siyasete taarruz odağı olması, yargının en büyük meselesidir” dedi.<br/>Barol...

Abone ol

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, “Yargı kürsülerinin, sivil siyasete taarruz odağı olması, yargının en büyük meselesidir” dedi.
Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun açıklamalarına Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’ten sert tepki geldi. Konuyla ilgili Bakan Ömer Çelik twitter hesabından şu açıklamaları yaptı:
“Barolar Birliği Başkanı, hukuk adına değil yargı vesayeti adına bir konuşma yaptı. Yargısal aktivizmin vahim bir örneği. Cumhurbaşkanlığı seçimi yaklaşırken eski Türkiye zihniyeti yargı üzerinden sistematik bir saldırı gerçekleştiriyor. Bu konuşmalar hukuk adına yapılmıyor. Sivil siyaseti kuşatmak için yapılıyor. Vesayet zihniyeti ‘silahsız kuvvetler göreve’ talimatı veriyor, birileri cübbelerini giyerek ‘emredersiniz’ diyor. Siyaseti GDO’lu ürün haline getirmek için yargı kürsülerini, genetik laboratuvarı gibi kullanmaya kalkıyorlar. Bilmedikleri şudur: Artık vesayet zihniyeti bir ‘mumya zihniyet’tir. Her dirilme hamlesi daha çok çürümesini sağlayacak. Yargı kürsülerinin, sivil siyasete taarruz odağı olması, yargının en büyük meselesidir. Yargı, kendini, sivil siyasetin rakibi konumuna sokmak isteyen bu kişilere karşı net duruş sergilemelidir. Türkiye’de sivil siyasete karşı bir tür ‘vesayetin silahsız kuvvetleri partisi’ kurulmaya çalışılıyor. Bu yapılan konuşmalar ‘Vesayet Hareketi Partisi’nde yer kapma yarışının ürünleri. Fakat ne yapılırsa yapılsın, halk kazanacak, sivil siyaset galip gelecek..."
(İHA)